Lale Orta: “Arda Güler’in Penaltı Kazandığı Pozisyon Yanlış Bir Karar”

ANA SAYFAHABERLER → Lale Orta: “Arda Güler’in Penaltı Kazandığı Pozisyon Yanlış Bir Karar”

Lale Orta: “Arda Güler’in Penaltı Kazandığı Pozisyon Yanlış Bir Karar”

Lale Orta: “Arda Güler’in Penaltı Kazandığı Pozisyon Yanlış Bir Karar”

MHK Başkanı Lale Orta ve MHK Danışmanı Hugh Dallas, beIN Sports’ta son haftalarda konuşulan pozisyonları değerlendirdi.

Kulüplere çağrı yapan Lale Orta, takımların açıklanmasını istedikleri pozisyonları kendilerine göndermesini söyledi.

Orta, “17 kulübümüz ve hepsinin değerli teknik direktörlerinin bizden açıklanmasını istedikleri pozisyonlar varsa her ay 1 gün belirleyelim. İkişer pozisyonu bize göndersinler. İster TFF çatısı altında ister Kulüpler Birliği çatısı altında buluşalım. Federasyonumuz da uygun gördüğü takdirde tüm pozisyonları şeffaflıkla açıklayacağımızı MHK olarak tekrar dile getirelim." ifadelerini kullandı.

Lale Orta ve Hugh Dallas, bu açıklamanın ardından Spor Toto Süper Lig’de son haftalarda çok tartışılan pozisyonları değerlendirmeye başladı.

İşte MHK heyetinin değerlendirdiği pozisyonlar:

Fenerbahçe-Beşiktaş Penaltı Pozisyonu

Lale Orta, pazar günü oynanan ve Beşiktaş’ın 4-2’lik galibiyetiyle sonuçlanan derbide Fenerbahçe’nin ilk yarıda kazandığı penaltıyı değerlendirdi.

Lale Orta, pozisyon hakkında; "Arda Güler'in penaltı kazandığı pozisyon, kesinlikle yanlış alınmış bir karar. VAR da hatalı karar vererek bu kararı düzeltmedi. Hatta bir simülasyondan, aldatmacadan da bahsedebiliriz. Dünyanın hiçbir yerinde, seyrettirdiğiniz zaman bir kişinin buna penaltı diyeceğini düşünmüyorum. Yanlış karar. Bu pozisyon maçın sonucunu etkilemedi, bu biraz hakem şansı. İçimizi biraz olsun rahatlattı. Art niyet yok, insani hata. Halil Umut Meler dünyada ön plana çıkmış hakemimiz. Buradan kendisi ders çıkartacaktır ve performansını olumluya doğru düzeltecektir." ifadelerini kullanarak kararın yanlış olduğunu söyledi.

Alanyaspor-Fenerbahçe Potansiyel Kırmızı Kart Pozisyonu

Fenerbahçe’nin Corendon Alanyaspor’u 3-1 mağlup ettiği maçta Bright Osayi-Samuel’in yaptığı faulde çıkan sarı kart kararı hakkında konuşan Lale Orta, "Osayi için net bir kırmızılık pozisyon var. Karar kırmızı olmalıydı. Mete Kalkavan'ın elini arkaya götürmesi konusu çok konuşuldu. Hakemlerle konuştum. Yardımcı hakem, Osayi'nin ayağının toptan sekerek rakibine geldiğini söylüyor. Burada VAR dereye girmeliydi. Karar kırmızı olarak düzeltilmeliydi." diyerek pozisyonda hata yapıldığını söyledi.

Konyaspor-Galatasaray Potansiyel Kırmızı Kart Pozisyonu

arabam.com Konyaspor’un iç sahada Galatasaray’ı 2-1 yendiği maçta Ahmet Oğuz’un Leo Dubois’a yaptığı faulde çıkan sarı kartı değerlendiren Hugh Dallas, kararın hakeme bırakıldığını söyledi:

"Dubois'ya müdahale var. Hakem için kolay değil, çünkü uzak. Dördüncü hakem pozisyonu görüyor ve yakın. Ondan müdahale bekleyebilirdik. Bu pozisyonda kırmızıdan yanayım. VAR devreye girmedi, karar hakeme bırakıldı."

Galatasaray-Adana Demirspor Potansiyel Kırmızı Kart Pozisyonları

Hugh Dallas, cumartesi günü Galatasaray’ın Adana Demirspor’u 2-0 mağlup ettiği maçta yaşanan 2 pozisyonu değerlendirdi.

Dallas, Emre Akbaba’nın Dries Mertens’e yaptığı faul hakkında; "Emre Akbaba'nın pozisyonunu hakem ters açıyla gördü. VAR daha iyi gördü. Hakemin görevi futbolcuları korumak. Emre Akbaba'nın topla oynama niyeti yok. Bu müdahale rakibin sağlığını tehdit altına atıyor. Burada pozisyon kırmızı olmalıydı." diyerek pozisyonda hata yapıldığını söyledi.

Dries Mertens’in Kevin Rodrigues’e yaptığı faul hakkında da konuşan Dallas, "Mertens, bu pozisyonda çok büyük bir risk alıyor. Şanslı ki çok fazla temas olmuyor. Sanırım hakem bu yüzden sarı karta yöneldi. Ama kırmızı kart olsa da bir şey söyleyemezsiniz. VAR'ın burada müdahale etmemesi, çok doğru. Sübjektif bir karar söz konusu." diyerek sahadaki uygulamanın doğru olduğunu dile getirdi.