Kupada İlk Finalist Fenerbahçe

ANA SAYFAHABERLER → Kupada İlk Finalist Fenerbahçe

Kupada İlk Finalist Fenerbahçe

Kupada İlk Finalist Fenerbahçe

Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı final rövanş karşılaşmaları bu akşam başladı. Fenerbahçe ve Demir Grup Sivasspor, 0-0 berabere kaldıkları ilk maçın rövanşında Ülker Stadyumu’nda karşılaştı.

Sarı lacivertliler; rakibini Ferdi Kadıoğlu, Michy Batshuayi ve Joshua King’in golleriyle 3-0 mağlup ederek Türkiye Kupası’nda finale yükseldi.

Fenerbahçe’nin rakibi, MKE Ankaragücü-Medipol Başakşehir eşleşmesinin galibi olacak.

Jesus Türk Futbolunun Sorununu Açıkladı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, 3-0 kazanılan maçın ardından takımını ve taraftarlarını tebrik etti.

Jesus, "Hedefimiz finale çıkmaktı, bunu da kaliteli bir oyunla gerçekleştirdik. Yalnızca güçlü ve iyi takımların atabileceği goller attık. Oyuncularımı ve taraftarlarımızı tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Ayrıca Portekizli çalıştırıcı, Türk futbolunun Avrupa’ya takım gönderme sorunu olduğunu söyledi:

"Şampiyon olan takım, Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidemeyecek. 2 ve 3. takımlar, Avrupa Ligi'ne gidemeyecek. Türk futbolunun üstüne düşmesi gereken konu bu. Harika oyuncular, stat ve taraftarlar var. Daha üst sıralarda olunmalı."

“En Kötü Sezonumuzdu”

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kupaya veda ettikleri maçın sonrasında sezonun genel değerlendirmesini yaptı.

Çok yorucu bir sezon olduğunun altını çizen Çalımbay, "Bu sene bizim için çok yorucuydu. Bu belki de en kötü sezonumuzdu. Avrupa'da grubumuzu lider bitirdik. Tabii takım yoruldu. Lige yansıdı. İstediğimiz şeyleri yapamadık. Oyuncuların bazıları da istediğimiz kapasitede değildi." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Fenerbahçe’de birer gol atan Ferdi Kadıoğlu ve Michy Batshuayi, karşılaşmada gösterdikleri etkili performansla dikkat çeken isimler oldular.