Kritik Maçta Kazanan İstanbulspor

ANA SAYFAHABERLER → Kritik Maçta Kazanan İstanbulspor

Kritik Maçta Kazanan İstanbulspor

Kritik Maçta Kazanan İstanbulspor

Spor Toto Süper Lig’in 32.haftasının kapanış karşılaşması, İstanbulspor ve Bitexen Giresunspor arasında oynandı.

Düşme hattını yakından ilgilendiren maçta İstanbulspor, 10.dakikada Emeka Eze’nin attığı golle 1-0 kazandı.

Giresunspor, 17.dakikada Riad Bajic ile bir penaltı vuruşundan yararlanamazken; İstanbulspor 49’da Simon Deli’nin atılmasıyla kalan dakikaları 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

Bu sonucun ardından İstanbulspor 32 puana yükselirken Bitexen Giresunspor 27 puanla düşme hattında kaldı.

“Çok Stresli Bir Maçtı”

İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, karşılaşmanın ardından çok stresli bir maç olduğunu söyledi:

"Çok stresli bir maçtı. Hafta içi de söyledim, bunun olmaması çok çaba sarf ettik. Ama bazı şeyleri engellemek için şansınız olmuyor maalesef. Bence iyi oynamadık. İlk planım onların beklediğinin dışındaydı biraz, topu onlara bırakmaktı. Golü de öyle bulduk. 1-2 tane bana göre maçı kopartacak fırsatları başlamadan bitirdik. Büyük ihtimalle stresten oldu. Giresunspor, bana göre bu maçta etkinlik olarak gayet iyiydi. Çok net pozisyon yok ama kenarlarda, birebirlerde bizden daha üstündüler."

Fatih Tekke, ligdeki konumlarını "Bu koşullarda, oyuncularımla birlikte çok güzel şeyler başardık. Bugün bir adım öndeyiz, her şey bitmiş değil. Bir galibiyet bizi ligde tutar diye tahmin ediyorum. Zor maçlarımız var. Haftaya 3 puan alacağız. Sonrasında Galatasaray, Kasımpaşa, Adana Demirspor ve Ümraniyespor ile bitireceğiz. Hiçbir şey belli olmaz ama bugün en azından yarıştığımız bir takımla puan farkını arttırdık. O bizim için çok önemliydi." şeklinde değerlendirdi.

“Çok Üstün Bir Oyunumuz Vardı”

Bitexen Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keleş, karşılaşmanın sonrasında takımının gösterdiği performansı çok beğendiğini söyledi.

Hakan Keleş,"Oyuncuların performansından çok memnunum. Maçın başından sonuna kadar hep üstündük. Bir kere kalemize geldiler, o da gol oldu. 50 kere ceza sahasına girmişiz, 30 tane şut atmışız. Oyun olarak çok üstün bir oyunumuz vardı. Oyuncular inanılmaz şekilde istediler. Farklı şekilde kazanacağımız maçtı ama kaybettik. Üzgünüz." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

İstanbulspor’a 3 puanı getiren en önemli isim, kaleci David Jensen oldu. Tecrübeli kaleci, 1 penaltı kurtardığı maçta tam 7 kurtarış yaptı.

Golün sahibi Emeka Eze ise, üst üste 5 Süper Lig maçında skora direkt etki etmiş oldu.