Kritik Maçta Kazanan Başakşehir

ANA SAYFAHABERLER → Kritik Maçta Kazanan Başakşehir

Kritik Maçta Kazanan Başakşehir

Kritik Maçta Kazanan Başakşehir

Spor Toto Süper Lig’in 18.haftasında Medipol Başakşehir ve Adana Demirspor, Fatih Terim Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Ligin üçüncü ve dördüncü sırasındaki ekipleri karşı karşıya getiren maçta ilk yarıda gol sesi çıkmadı.

Perdeyi açan isim 52.dakikada penaltıdan attığı golle Deniz Türüç oldu. Bu gole 6 dakika sonra Samet Akaydın ile cevap veren Adana Demirspor, beraberliği yakaladı.

62’de skoru belirleyen isim Başakşehir adına Serdar Gürler oldu. Karşılaşmanın kalan kısmında iki taraf da fırsatlar yakalamasına rağmen başka gol çıkmadı ve maç 2-1 sona erdi.

Bu galibiyetle Medipol Başakşehir puanını 34 yaptı ve ikinci Fenerbahçe’nin 1 puan arkasına gelmiş oldu. Adana Demirspor ise 30 puanda kaldı.

“Kazanma Alışkanlığı Oluşturduk”

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, maçın ardından galibiyetin önemine vurgu yaptı.

“Kazanmak bugün hem ligdeki konumumuz hem motivasyon anlamında çok değerli ve önemliydi. Biz iyi bir takımız. 60.maçımıza çıktık 36.galibiyetimizi aldık ki Avrupa kupaları da dahil buna. Ortalamamız 2’nin üzerinde, önemli şeyler bunlar. Kazanma alışkanlığını bu kulüpte oluşturduk.” diyen Belözoğlu, takımını övdü.

Ek olarak yedikleri gol hakkında konuşan Emre Belözoğlu, “Aslında Adana Demirspor’a duran toplarda özel önlemler almıştık ama daha önce de söylemiştim, hayat gibi çalıştığımız yerlerden gol yedik.” ifadelerini kullandı.

“Birinin Bana Anlatmasını Bekliyorum"

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, karşılaşma sonrası verdiği röportajda yedikleri gollerdeki hakem kararlarını değerlendirdi.

İki goldeki kararlara da tepki gösteren İtalyan çalıştırıcı, "Birileri bana lütfen hem penaltı pozisyonunu hem de ikinci golde hakeme çarpan bir topu bunu anlatsın. Benim takımıma karşı böyle şeyler olmasını artık anlayamıyorum. Birinin bana anlatmasını bekliyorum." şeklinde konuştu.

Ayrıca transfer konusuna da değinen Montella, "Bu seviyelerde kalmak istiyorsak hamlelerimizi yapmamız lazım. Bir sonraki maçta Belhanda ve Kevin cezalı. Samet de olmayacak." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Maçta Medipol Başakşehir adına ikinci golü kaydeden Serdar Gürler oldukça etkili oldu.

Adana Demirspor’da ise attığı golün yanında savunmada önemli müdahaleler yapan Samet Akaydın, dikkat çekti