Konyaspor Puanı Mame Diouf İle Aldı

ANA SAYFAHABERLER → Konyaspor Puanı Mame Diouf İle Aldı

Konyaspor Puanı Mame Diouf İle Aldı

Konyaspor Puanı Mame Diouf İle Aldı

Spor Toto Süper Lig’in son 2 haftasını galibiyetlerle geçen VavaCars Fatih Karagümrük, ligde oynadığı son 6 maçın 5’inden beraberlikle ayrılan arabam.com Konyaspor’u 18.hafta mücadelesinde ağırladı.

Karşılıklı gollere sahne olan mücadelede ev sahibi VavaCars Fatih Karagümrük ilk yarıyı Ozdoev ve Mbaye Diagne’nin attığı gollerle 2-0 önde kapadı.

İkinci yarıya Bytyqi ve Muhammet Demir değişiklikleriyle başlayan arabam.com Konyaspor, 65 ve 72’nci dakikalarda Mame Diouf’un golleriyle beraberliği sağladı.

Maçı bırakmayan Andrea Pirlo’nun öğrencileri, 88’de Kerim Frei ile bir kez daha öne geçse de maçın yıldızı Mame Diouf 90+5’te bir kez daha sahne aldı ve takımına İstanbul deplasmanından 1 puanı kazandırdı.

3-3 biten mücadelenin ardından arabam.com Konyaspor, son 7 haftadaki 6’nci beraberliğine imza atmış oldu.

“Galibiyet Bize Moral Verebilirdi”

Maç sonrasında karşılaşmayı değerlendiren VavaCars Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo, takımının maçın başında elde ettiği üstünlüğü koruyamamasına değindi.

İtalyan teknik direktör, “İyi bir maç çıkarttık 2-0 öne geçtik ama maalesef kazanamadık. İyi bir ilk yarı sonrasında skor 2-2’ye geldi. 3-2’yi bulduktan sonra oyunu kendi lehimize çevirdik ama orta sahada kaptırdığımız topta golü yedik. Galibiyet bize moral verebilirdi. Yükselişte olan performansımızın devamını sağlayabilirdik ama başaramadık.” diye konuştu.

“Kazanmaya İhtiyacımız Var”

Süper Lig’de geride kalan 3 haftayı beraberlikle geçen arabam.com Konyaspor’da teknik direktör İlhan Palut, maçın futbolseverler açısından keyifli geçtiğini söyledi:

“İzleyenler için iyi futbol vaat eden bir maçtı. Hem Karagümrük’ün son haftalarda artan formu hem de bizim her zaman pozitif futbol oynamaya çalışan takım olmamız, çok iyi bir zemin ve iklim ile birleşti ve direkt maça yansıdı.”

Karşılaşmada alınan skordan bağımsız olarak oyunu domine ettiklerini belirten İlhan Palut, “Her ne kadar maçı 2-0’dan çevirip son saniyede 3-3’ü yakalamış olsak da geneline baktığımız zaman oyunu çok net domine eden, 3 gole rağmen rakibe pozisyon vermeyen bir Konyaspor vardı.” dedi.

arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü, “Bu oyun sonucunda kaybetsek de ben oyuncularımla gurur duyardım. Performans ve pes etmeme adına teşekkür ediyorum. Bir süredir kazanamıyoruz. Kazanmaya ihtiyacımız var. Daha iyisini yapabiliriz. Salı günü itibariyle hazırlıklarımıza başlayacağız.” ifadeleriyle sözlerini bitirdi.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Toplam 6 golün atıldığı karşılaşmada iki takımda da forvet oyuncuları performanslarıyla dikkat çekti.

VavaCars Fatih Karagümrük’te maçı 1 gol ve 1 asist ile tamamlayan Mbaye Diagne, takımı için hücumdaki etkinliğini bir kez daha kanıtladı.

Öte yandan arabam.com Konyaspor’da ise karşılaşmayı hat-trick ile tamamlayan Mame Diouf, yeşil beyazlı ekibin İstanbul’dan puanla dönmesini sağladı ve maçın en çok öne çıkan oyuncusu oldu.