Konyaspor – Gaziantep FK Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → Konyaspor – Gaziantep FK Maç Önü Notları

Konyaspor – Gaziantep FK Maç Önü Notları

Konyaspor – Gaziantep FK Maç Önü Notları

Süper Lig’in 10’uncu haftasında arabam.com Konyaspor, Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda Gaziantep FK’yı ağırlayacak.

15 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 20:00’da başlayacak karşılaşmayı Çağdaş Altay yönetecek.

arabam.com Konyaspor’da sakatlığı devam eden Cebrail Karayel ve cezalı Francisco Calvo, takımının Gaziantep FK karşısına çıkacağı maçta kadroda yer alamayacak. Öte yandan Gaziantep FK Teknik Direktörü Erol Bulut ise Konya deplasmanında Ertuğrul Ersoy ve Papy Dijlobodji'den cezaları, Mustafa Eskihellaç’tan ise sakatlığı sebebiyle yararlanamayacak. Angelo Sagal'ın durumu ise maç saatinde belli olacak.

Konyaspor Zirve Takibini Sürdürme Peşinde

Süper Lig’de geride kalan 9 haftayı 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile geçen arabam.com Konyaspor, ligin zirvesinde yer alan 3 takımdan biri oldu.

Hanesine 18 puan yazdıran yeşil beyazlı takım, Adana Demirspor ve Beşiktaş’ın ardından puan tablosunda averajla üçüncü sırada yer aldı.

Teknik direktör İlhan Palut’un ekibi bu sezon özellikle savunmasında gösterdiği başarılı performansla dikkat çekti. 9 maçta kalesinde 3 gol gören arabam.com Konyaspor, 7 maçını ise gol yemeden tamamladı.

arabam.com Konyaspor, Gaziantep FK karşısında da kalesini gole kapatmayı başarırsa Süper Lig tarihinde 1986/87 sezonundaki Eskişehirspor’dan sonra iç sahada üst üste 5 maçta gol yemeyen ilk takım olacak.

Öte yandan ligdeki son 6 maçında da 1’er gol atan teknik direktör İlhan Palut’un öğrencileri, Gaziantep FK karşısında da bu performansını sürdürürse Kayseri Erciyesspor’un ardından (2006/07 sezonu) Süper Lig’de 7 maçta böyle bir seri yakalayan ilk takım olmayı başaracak.

Gaziantep FK 3 Puan Arıyor

Gaziantep FK yarın Konyaspor'a konuk olacak

Süper Lig 2022/23 Sezonu’na 4 maçta aldığı 3 galibiyet ve 1 beraberlikle namağlup başlayan Gaziantep FK, oynadığı son 5 maçı ise kazanamadı.

Bu süreçte 3 mağlubiyet 2 beraberlik alan teknik direktör Erol Bulut’un ekibi, arabam.com Konyaspor karşısında galip gelememe serisini noktalamayı hedefliyor.

Süper Lig puan tablosunun 10’uncu basamağında 12 puanla bulunan ekip, 2011-2012 yıllarından beri Konya ekibine üst üste 2 maçta mağlup olmuyor. Geçtiğimiz sezon oynanan maçta yeşil beyazlı Konya temsilcisine yenilen Gaziantep FK, rakibine 2 maç üst üste mağlup olmama istatistiğini sürdürmek istiyor.

Erol Bulut’un ekibi bu sezon Süper Lig’de en fazla maçta açılış golü atan takım olmasına karşın (7), bu maçlarda en çok puan kaybeden takım olarak da (10) dikkat çekiyor.

Dikkat Çeken Oyuncular

Maç öncesi arabam.com Konyaspor’da bu sezon 4 golle takımının en skorer oyuncusu konumunda bulunan Muhammet Demir, eski takımı Gaziantep FK karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Muhammet Demir ile birlikte defansta performanslarıyla dikkat çeken Guilherme Sitya ve Ahmet Oğuz da ev sahibi ekipte öne çıkan isimler arasında yer alıyor.

Gaziantep FK’da ise son 3 maçta 2 gol atan Lazar Markovic ve takımının hücumdaki en büyük kozu konumunda bulunan Alexandru Maxim, Erol Bulut’un maç öncesi çok şey beklediği isimler olarak öne çıkıyor.