Konya’da Puanlar Paylaşıldı

ANA SAYFAHABERLER → Konya’da Puanlar Paylaşıldı

Konya’da Puanlar Paylaşıldı

Konya’da Puanlar Paylaşıldı

Spor Toto Süper Lig’de 28. hafta, arabam.com Konyaspor ile Fraport TAV Antalyaspor arasında oynanan karşılaşma ile başladı.

Muhammet Demir’in 24. dakikada kaydettiği golle 1-0 öne geçen arabam.com Konyaspor, ilk yarının son bölümünde kalesini gole kapatamadı.

Fraport TAV Antalyaspor, Bünyamin Balcı’nın asistinde Haji Wright ile bulduğu golle soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle gitmeyi başardı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında iki takım da yaptıkları ataklardan sonuç alamayınca haftanın açılış mücadelesi 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

Bu skorun ardından arabam.com Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’deki namağlup serisini 5 maça çıkardı. Yeşil beyazlılar, bu beraberlikle puanını 36’ya çıkardı.

Son 5 haftadaki 4.puan kaybını yapan Fraport TAV Antalyaspor ise 29 puana ulaştı.

“Memnun Değiliz”

Karşılaşmanın ardından maçı değerlendiren arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü Aleksandar Stanojevic, kendi evlerinde aldıkları beraberlikten memnun olmadıklarını söyledi.

Girdikleri fırsatları değerlendiremediklerinden yakınan Stanojevic, “İlk yarının sonlarında gol yedik ve bundan dolayı Antalyaspor pozisyonunu korudu. Kendi evimizde aldığımız beraberlikten memnun değiliz. Endri Çekici ve Mahir Emreli ile 2 inanılmaz şans yakaladık. Sonucun farklı olmasını dilerdik.” diye konuştu.

Maç içinde yaptığı değişikliklerin sebebini de açıklayan Aleksandar Stanojevic, “İlk yarı Antalyaspor top hakimiyetinde bizden daha üstündü. Biz de yaptığımız değişikliklerle oyun içinde hakimiyeti sağlayıp topa daha çok sahip olmak istedik.” dedi.

"1 Puan Bizim Açımızdan İyi"

Fraport TAV Antalyaspor’da maç sonunda konuşan teknik sorumlu Alfons Groenendijk ise deplasmanda alınan 1 puanı kazanç olarak nitelendirdi.

Alfons Groenendijk, “Buraya sonuç için gelmiştik ve bu sonucu alarak dönüyoruz. 1 puanı aldık ve Antalya’ya bu şekilde döneceğiz. Buradan 1 puan almak bizim için sevindirici. İlk yarıda iyi oynadık ancak hiç beklenmedik bir anda geçiş hücumunda ikinci topu alamadık ve rakip gol attı. Bu golü aslında kendi kendimize yedik de diyebiliriz. Buna cevap olarak Haji’nin güzel kafa golüyle cevap verdik ve hak ettiğimiz eşitlikle ikinci yarıya girdik.” dedi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında oyunun çok durduğunu ve bu yüzden tempoyu yükseltemediklerini belirten Groenendijk, “İkinci yarıda tempo oldukça düştü. Oyun sürekli durdu. Bu yüzden o tempoyu bir türlü kazanamadık. Ancak şuna dikkat çekmek istiyorum; 1 puanı bu kadar hak ettiğimiz, hatta belki 3 puan için birçok pozisyondan yararlanamadığımız bir mücadelede, son dakikada gol yiyip yine 0 puanla da dönebilirdik. Bu yüzden 1 puana az da olsa seviniyoruz, bununla yetinmek durumundayız. Bu 1 puan bizim açımızdan iyi, bizi mutlu eden bir puan. Önümüzdeki Alanyaspor derbisine daha moralli çıkmamızı sağlayacak diyebiliriz.” şeklinde konuştu.

Alfons Groenendijk son olarak, önümüzdeki hafta Spor Toto Süper Lig’de oynayacakları Akdeniz derbisine ilişkin taraftarlarına çağrı yaparak sözlerini bitirdi:

“Alanyaspor maçı çok anlamlı bir maç. Her iki takımın da kazanmak için oynayacağı bir maç olduğu için ve ayrıca Akdeniz derbisi olduğu için önemli bir maç. Öncelikle dolu tribünler karşısında oynamak istiyoruz. Tüm taraftarlarımızı stadyuma bekliyoruz.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Karşılaşmanın en öne çıkan performanslarına, iki takım adına da gollerin sahibi olan isimler Muhammet Demir ve Haji Wright imza attı.

Takımlarının karşılaşmadan 1 puanla ayrılmasını sağlayan bu iki oyuncu dışında, her iki takımın da savunma oyuncuları maç boyu üzerlerine düşeni yaparak iyi bir performans gösterdiler.