Konferans Ligi’nde Finalin Adı West Ham - Fiorentina

ANA SAYFAHABERLER → Konferans Ligi’nde Finalin Adı West Ham - Fiorentina

Konferans Ligi’nde Finalin Adı West Ham - Fiorentina

Konferans Ligi’nde Finalin Adı West Ham - Fiorentina

Avrupa’nın üç numaralı organizasyonu UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde yarı final eşleşmeleri dün akşam oynanan iki maçla sona erdi.

AZ Alkmaar’ı saf dışı bırakan West Ham United ve Basel’i eleyen Fiorentina, 7 Haziran’da kupayı kaldırmak için Prag’da karşılaşacak.

Favori Finalde

Bu sezon İngiltere’de istediği performansı sergileyemeyen ve Premier League’de güncel olarak 15.sırada yer alan West Ham United, birçok futbolsevere göre turnuvanın favorisi konumundaydı.

Play-off, grup ve son 16 turunda oynadığı toplam 10 maçın tamamını kazanan West Ham United; çeyrek finalde Gent’in rakibi oldu.

Deplasmandaki ilk maçta 1-1 berabere kalmasının ardından İngiltere’de rakibini 4-1 mağlup eden West Ham, yarı finalde AZ Alkmaar ile eşleşti.

Bu kez ilk maçı Londra’da oynayan West Ham, geri düştüğü maçı çevirdi ve 2-1’lik galibiyetle belirleyici maça gitti.

Dün akşam Hollanda’da oynanan karşılaşmada da rakibini son dakikalarda bulduğu golle 1-0 mağlup eden West Ham United, Konferans Ligi’nde finale yükselen ilk takım oldu.

David Moyes’in öğrencileri, bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde oynadığı toplam 14 maçta 13 galibiyet ve 1 beraberlik alarak namağlup şekilde finale yürüdü.

Dramatik Bir Son

Serie A’nın 8.sırasında yer alan Fiorentina, sezon başında Konferans Ligi’nin kuvvetli takımlarından biri olarak gösteriliyordu.

Grup aşamasında temsilcimiz Başakşehir’in ardından ikinci sırayı alan ve son 16 play-off turu oynamak zorunda kalan İtalyan ekibi, Braga’yı toplamda 7-2’lik skorla mağlup ederek son 16 turuna yükseldi.

Son 16’da bir başka temsilcimiz olan Sivasspor ile karşılaşan Fiorentina, Sivasspor’u toplamda 5-1 ile eledi ve çeyrek finalde Lech Poznan’ın rakibi oldu.

Turnuvanın en heyecan verici eşleşmelerinden biri olan turun ilk maçında Fiorentina deplasmanda 4-1 kazanarak büyük bir avantaj elde etti.

Ancak evinde oynadığı ikinci maçta 3-0 geri düşen Fiorentina, son bölümde bulduğu 2 golle turu kazandı. Maçı 3-2 kaybetmesine rağmen eşleşmeyi 6-4 ile geçen Floransa ekibi, yarı finalde Basel ile eşleşti.

Basel karşısında ilk maçı evinde son saniyelerde yediği golle 2-1 kaybeden Fiorentina, rakibine 1 hafta sonra çok daha ağır bir şekilde bu golün karşılığını verdi.

Dün akşamki maçı deplasmanda 2-1 kazanan Fiorentina, maçı uzatmalara taşımayı başardı.

Uzatmanın ikinci devresinde, inanılmaz bir şekilde 120+9’da Antonin Barak ile gol bulan Fiorentina, UEFA Konferans Ligi’nde finalde West Ham United’ın rakibi oldu.