Kerem Aktürkoğlu: “Kendimi Avrupa’nın 5 Büyük Kulübünde Görüyorum”

ANA SAYFAHABERLER → Kerem Aktürkoğlu: “Kendimi Avrupa’nın 5 Büyük Kulübünde Görüyorum”

Kerem Aktürkoğlu: “Kendimi Avrupa’nın 5 Büyük Kulübünde Görüyorum”

Kerem Aktürkoğlu: “Kendimi Avrupa’nın 5 Büyük Kulübünde Görüyorum”

Galatasaray’ın kaptanlarından Kerem Aktürkoğlu, kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Yaşanan deprem felaketinden, takımın güncel durumuna kadar birçok konuda fikirlerini paylaşan 24 yaşındaki milli oyuncu, takım arkadaşlarıyla ilişkisine de değindi.

İşte Kerem Aktürkoğlu’nun yaptığı açıklamalardan öne çıkan detaylar:

“Her Şeyi Yapmak İçin Seferber Olduk”

Röportajının başında Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketiyle ilgili görüşlerini paylaşan Kerem Aktürkoğlu, takım olarak deprem bölgesine destek olmak için ilk günden itibaren çaba sarf ettiklerini söyledi:

"Gerçekten çok şiddetli bir depremdi. Ondan sonra gün içinde, Erden Ağabey'den (Timur) telefon aldım. 'Biliyorsun sıkıntılı günler geçiriyoruz. Sen de takımla konuşmak istersen bir şeyler yapabiliriz birlikte' dedi. Ben de kaptanlarımız Fernando Muslera ve Bafetimbi Gomis ile telefonla konuştum. Takımla birlik olup yapabileceğimiz ne varsa her şeyi yapmak için seferber olduk.”

“Gerçekten çok zor bir süreç. Tabii ki şu an yaraları sarıyoruz. Millet olarak gerçekten çok güçleniyoruz böyle olağanüstü durumlarda. Bu sıkıntılı süreçleri atlatabileceğimizi düşünüyorum. İnşallah rabbim bir daha böyle günler yaşatmasın. Kayıplar olmasın. Allah, ailelerini kaybedenlere rahmet eylesin. Geride kalanlara sabırlar, yaralılara da şifalar versin."

“Futboldan Daha Değerli Çok Şeyler Var”

Deprem sürecinde futbolun birleştirici gücünün daha iyi anlaşıldığını söyleyen Kerem Aktürkoğlu, futbol sayesinde insanların hayatlarına iyi anlamda dokunabilmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Kerem Aktürkoğlu, “Deprem bölgelerindeki insanlar bile çadırlarından maçlarını izlerken o duygularını, fotoğraflarını paylaşabiliyorlar. Bu bile bizleri mutlu ediyor. Çünkü yaşadıkları travmayı bir nebze olsun geçirebiliyorsak bu bizler için çok mutluluk verici bir olay. Biz sadece futbol oynuyoruz, sahaya çıkıyoruz, kendi performansımızı sergilemek, amacımızı gerçekleştirmek istiyoruz. Ama futboldan, şampiyonluklardan, gollerden, asistlerden çok daha değerli şeyler var. İnsan hayatı. Bu bence ön plana konulması gereken bir şey bu. Herkes bence anlamıştır. Çok büyük kavgalar, kaoslar oluyor kulüpler arasında ama gerçek hayata baktığında insan hayatı bu kadar kısa sürebiliyor.” diye konuştu.

Konuşmasında Atakaş Hatayspor forması giyen ve depremde hayatını kaybeden Christian Atsu’yu da anan 24 yaşındaki milli oyuncu, süreç boyunca insanlara dokunabilmenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

“Çok Zor Bir Sezon”

Tarihte ilk kez kış aylarında düzenlenen Dünya Kupası ve deprem nedeniyle lige verilen ara hakkında da görüşlerini paylaşan Kerem Aktürkoğlu, sezonun zor bir hale geldiğini belirtti:

“Dünya Kupası arası bizim için gerçekten verimli geçmişti. Dönüşünde çok büyük bir seri yakaladık. Bu anlamda dünya kupası arası bize olumlu yönde etki etti. Ondan sonra deprem, genel olarak bizim ülkemize çok büyük etki yaptığı için ister istemez futbolcuları da hocaları da kısacası herkesi etkiledi. Çok zor bir sezon gerçekten. Hem aralar çok fazla hem de yaşadığımız olaylar çok ağır. O yüzden sadece sahaya, futbola odaklanmak biraz zor olabiliyor. Tabii, biz profesyonel futbolcularız, odaklanmaktan başka çaremiz yok. O yüzden bu süreci, bu travmayı, bu felaketleri bir an önce kafamızdan atıp odaklanmamız gereken bir işimiz bir amacımız var. Zor da olsa bir şekilde adapte oluyoruz, olmak zorundayız.”

“Icardi İle Çok Rahat Ediyorum”

Kerem Aktürkoğlu, röportajın saha içiyle ilgili olan bölümünde ise sarı kırmızılı takımın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi’yle ilişkisine değindi.

Icardi ile oynadığında kendisini rahat hissettiğin belirten Kerem Aktürkoğlu, "Saha içinde Icardi ile oynadığım zaman çok rahat ediyorum. Bu tabii ki diğer forvetlerimize haksızlık açısından söylemiyorum. Hepsi ile çok iyi anlaşıyorum. Ancak Icardi ile oyun tarzımız birbirimize benziyor. Ben topu aldığım zaman savunma arkasına koşuyor, o aldığı zaman ben koşuyorum. Birbirimizin ne yapacağını bu süreçte çok iyi anladık, kimyamız, uyumumuz çok fazla.” diye konuştu.

Kerem Aktürkoğlu ayrıca Arjantinli golcüye şaka yollu mesaj yolladı:

“O biraz benim asistlerimi yiyor ama (gülerek) olsun, aramızda çok güzel bir uyum var. İnşallah bundan sonraki süreçlerde de çok daha fazla olacak bu uyum.”

Takımın uyumunun Galatasaray’ın başarısının anahtarı olduğunu savunan Kerem Aktürkoğlu, bunun kendilerini saha içinde rahatlattığını da belirtti:

“Çok güzel bir takım ortamımız, arkadaşlık ortamımız var ve bu da bizi saha içinde çok rahatlatıyor. Herkes birbiri için savaşıyor, birbiri için mücadele ediyor. Bu da şampiyonluk için en büyük noktalardan biri."

“Gomis ile Abi-Kardeş Gibiyiz”

Milli futbolcu takım arkadaşlarıyla olan ilişkisine değinirken Bafetimbi Gomis’e de ayrı bir parantez açtı.

Kendisi gibi takım kaptanlarından olan Gomis ile çok iyi anlaştıklarını söyleyen Kerem Aktürkoğlu, “Takımdaki herkes ile çok iyi anlaşıyorum, hepsi ile arkadaş gibiyim ama Gomis ile abi-kardeş gibiyiz. 2 senedir birlikte oynuyoruz. Gomis, bana gerçekten abilik yapıyor. Gomis gerçekten çok büyük bir profesyonel, çok büyük bir efsane benim için. Çok büyük bir karakter, çok büyük bir futbolcu. Gomis ile oynarken de çok rahat ediyorum. Gomis çok kaliteli bir futbolcu. Her zaman ne yapması gerektiğini biliyor.” şeklinde konuştu.

Gomis’in egosuz olduğunu da sözlerine ekleyen milli futbolcu, “Gomis kariyer anlamında çok üst düzey şeyler başarmış bir futbolcu ama egosuz. Bizlerle çocuk gibi eğlenebiliyor, abi-kardeş gibi iletişim halinde olabiliyoruz.” dedi.

“Kaptanlığı Öğrendiğim Gün Uyuyamadım”

Galatasaray’da Fernando Muslera ve Bafetimbi Gomis’in ardından üçüncü kaptan olan Kerem Aktürkoğlu, bu kararın kendisine söylendiği gün uyuyamadığından bahsetti.

Sarı kırmızılı takımdaki hayallerinin birer birer gerçekleştiğini söyleyen genç oyuncu, “Galatasaray'a ilk geldiğim zaman büyük hayallerim vardı. Şampiyonluk yaşayabilmek, efsaneler arasına girmek, kaptanlık rütbesine ulaşabilmek benim için hayallerimin ötesindeydi.” dedi.

Bu sezonki performansını da değerlendiren Aktürkoğlu, geçen sezona göre takım oyununun daha çok öne çıktığının altını çizdi:

"Geçen sene biraz daha bireysel anlamda bir şeyler başarmak zorundaydım saha içinde. Daha fazla inisiyatif alıp, daha fazla şeyler yapıp sonuç almamız gerekiyordu. O anlamda biraz sıkıntılar çekiyorduk geçen sene. Aslında geçen sene de iyi bir kadromuz vardı. Tabii şu an ki kadromuz dünya yıldızları ile kaliteli ayaklara mevcut ama geçen sene de kötü bir kadroya sahip değildik.”

“Bu sene biraz daha takım arkadaşlarımla iletişim halinde olmak, uyumlu olabilmek üzerine çalışıyoruz. Sürekli kendimi geliştirmek üzerine ilerleyen bir insan olarak hatalarımın da üzerine gidiyorum. İyi yaptığım şeylerin de üzerine gidiyorum. İyi yaptığım şey benim için yeterli deyip onu köşeye bırakmıyorum. Sürekli kendimi geliştirmek üzerine gidiyorum.”

“Zaniolo Çok Güzel Bir Kardeşimiz”

Kerem Aktürkoğlu, röportajının bir bölümünde Galatasaray’ın devre arasında Roma’dan transfer ettiği İtalyan yıldız Nicolo Zaniolo hakkındaki görüşlerini de anlattı.

Zaniolo’yu “Çok büyük bir transfer” diyerek tanımlayan Kerem Aktürkoğlu, “Zaniolo çok güzel bir kardeşimiz, çok pozitif bir insan. Konuşkan ve bizimle şakalaşmayı seviyor. Bu ortamda sessiz, sakin, çekingen birinin olma olasılığı zaten yok. Öyle bir ortamdayız ki, herkes birbirine şaka yapıyor, sevincine ortak oluyor, dışarıda birlikte geziyor, eğleniyor. Gerçekten çok güzel bir takım oluştu. Sonradan gelenler bile bu uyum sürecini çok çabuk atlatabiliyor.” dedi.

Yakın gelecekteki en büyük hayalinin ise Galatasaray ile şampiyonluk yaşamak olduğunu belirten 24 yaşındaki oyuncu, Türkiye’yi ve Galatasaray’ı Avrupa’nın en büyük kulüplerinde temsil etmek istediğini de sözlerine ekledi:

"Hayaller hiçbir zaman bitmez. Önümüzdeki 10 yılda kendimi Avrupa'nın 5 büyük kulübünden birinde görüyorum. Oralarda oynamak istiyorum.”

“Katar’da Çok Büyük Başarılar Elde Edebilirdik”

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın da önemli oyuncularından biri olan Kerem Aktürkoğlu, milli takımla Katar’daki Dünya Kupası’nda olsalardı çok büyük başarılar elde edebileceklerine inandığını söyledi.

Buna karşın gelecek için umutlu konuşan milli oyuncu, “Katar'da olsaydık çok büyük başarılar elde edebilecek bir milli takım jenerasyonuna sahiptik, olmadı. Bence bundan sonraki jenerasyonlarla gerçekten büyük başarılar elde edebilecek bir takıma sahibiz. Şimdi Avrupa Şampiyonası elemelerine katılacağız. Ben oraya gideceğimizi düşünüyorum. Sürekli bu kupalara gidip başarılar elde etmemiz gerekiyor. Gruptan çıkabilmek en ufak bir örnek. Bu da aslında bir başarı değil bizler için. Çünkü gerçekten çok kaliteli bir takımız, kaliteli futbolculara sahibiz. Çeyrek final, yarı final. Euro 2008'de yaptık neden bir daha olmasın.” diye konuştu.

Röportajının son bölümünde Galatasaray taraftarına seslenen Kerem Aktürkoğlu, onların desteğiyle farklı oynadıklarını ve sezon sonunda taraftarlara şampiyonlukla karşılık vereceklerine inandığını belirtti.