Kayserispor Ümraniyespor’un Serisini Bitirdi

ANA SAYFAHABERLER → Kayserispor Ümraniyespor’un Serisini Bitirdi

Kayserispor Ümraniyespor’un Serisini Bitirdi

Kayserispor Ümraniyespor’un Serisini Bitirdi

Spor Toto Süper Lig’in 28. hafta mücadelesinde Yukatel Kayserispor, sahasında HangiKredi Ümraniyespor’u ağırladı.

Ev sahibi ekip ilk yarının 31. dakikasında Mame Thiam’ın penaltıdan bulduğu golle 1-0 öne geçti. Bu gole cevabını 45+2’de Umut Nayir ile veren HangiKredi Ümraniyespor, soyunma odasına 1-1’lik eşitliği sağlayarak gitti.

İkinci yarının ilk bölümünde Bernard Mensah’ın attığı golle bir kez daha öne geçen Yukatel Kayserispor, 90+9’da Carlos Mane ile maçın skorunu belirledi ve kendi evinde 3-1’lik galibiyet aldı.

Ligde 5 haftalık namağlup serisi sona eren HangiKredi Ümraniyespor’da Isaac Sackey, 90+8’de kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

“Çalıştığımız Golü Atmanın Mutluluğunu Yaşıyorum”

Karşılaşmanın ardından oyun hakkındaki görüşlerini paylaşan Yukatel Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, galibiyetin sırrının çok çalışmak olduğunu söyledi.

Çağdaş Atan, “Bu başarı tamamen çok çalışmanın, oyuncularla karşılıklı inancın, kulüple, şehirle, yönetimle birlik olmamızın bir ürünü. Öncelikle krediyi her hafta olduğu gibi yine oyuncularıma vermek istiyorum. Bugün mesela attığımız ikinci gol bana her şeyden daha fazla keyif verdi. Bunun tekrarını o kadar çok yapıyoruz ki… Çok tekrar ettiğimiz, çalıştığımız bir gol atmanın mutluluğunu yaşıyorum bir antrenör olarak. Oyuncularıma teşekkür ediyorum buradan.” diye konuştu.

Maç sonunda Kayserispor bünyesinde çeşitli kademelerde çalışan tüm personele teşekkür ettiğini belirten Çağdaş Atan, “Bu sadece oyuncuların, teknik heyetin, yönetimin başarısı değil. Bu, Kayserispor tesislerinde çalışan tüm personelin de başarısı. Sağlık ekibimiz, çaycımız, yatakçılarımız, güvenliğimiz… Tüm gün, 7/24 bizimle beraberler. Bu galibiyeti onlara armağan ediyorum.” dedi

Kayserispor taraftarına da seslenen Yukatel Kayserispor Teknik Direktörü, “Stadımızın sadece büyük maçlarda değil, böyle kafa kafaya oynadığımız maçlarda da dolması gerekiyor. Kayserispor taraftarı benim ne demek istediğimi anlıyor.” ifadeleriyle çağrı yaptı.

Çağdaş Atan, son olarak rakipleri HangiKredi Ümraniyespor’a ve teknik direktör Recep Uçar’a yönelik övgü dolu sözler kullandı:

“Recep hocam gerçekten elindeki kısıtlı imkanlarla çok iyi bir takım kurdu. Sezon başından beri iyi oynuyorlar. Bugün biraz ekonomik oynadık, topu almayı tercih etmedik. Zor maç oldu, ben Ümraniyespor’un ligde kalma yarışında son haftaya kadar var olacağını düşünüyorum. Gerçekten taş gibi takımlar, oyuncuları da tebrik ettim.“

“Sezon Başından Beri…”

Sözlerine Çağdaş Atan’ı ve Yukatel Kayserispor’u tebrik ederek başlayan HangiKredi Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar, kendileri için üzgün olduğunu belirtti:

“Bizim adımıza üzgünüz. Bizim sezon başından beri oynadığımız maçların bir benzeri vardı burada. Kayseri’ye tamamen kazanma hedefiyle gelmiştik. İlk yarıda oynadığımız oyuna baktığımızda kapanan, 1 puanı hedefleyen bir takım gibi değildik. Ligin son sırasında dahi olsak tamamen kazanma odaklı, ön alan baskılarıyla oynayan ve rakibinden daha çok pozisyon üreten ancak sezon başından beri olduğu gibi yine sonlandırmada sıkıntı yaşayan bir takımdık.”

Kalelerinde gördükleri ikinci gole ayrıca üzüldüğünü belirten Recep Uçar, bunun sebebini ise şöyle açıkladı:

“İkinci yarıda basit bir gol yedik. Ciddi antrenmanlar yapmıştık bu konuda aslında. Bazen çalışıyorsunuz, çalışıyorsunuz ama bildiğiniz soru da gelse bazen yapamıyorsunuz. Karşılaştığımız durum buydu.”

Ligde küme düşmeme mücadelesindeki rakiplerinin bu hafta puan kaybettiğini hatırlatan Uçar, “Üzgünüm, bir kez daha üzgünüm. Rakiplerimizin puan kaybettiği bu haftada 3 puan alsak büyük avantaj olacaktı. Tüm kamuoyu bilsin ki biz son ana kadar bu ligde var olabilmek adına gerekli tüm mücadeleyi oyuncularımla vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Yukatel Kayserispor’un 3-1 kazandığı mücadelenin en dikkat çekici performansına sağ kanattaki etkili oyununu 1 asistle süsleyen Emrah Başsan ve orta sahadaki mücadelesinin yanına 1 de gol katkısı ekleyen Bernard Mensah imza attı.

HangiKredi Ümraniyespor’da ise bu sezonki gollerine Kayseri deplasmanında da devam eden Umut Nayir’in yanında Kartal Kayra Yılmaz’ın etkili oyunu dikkat çekti.