Kayserispor – Galatasaray Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → Kayserispor – Galatasaray Maç Önü Notları

Kayserispor – Galatasaray Maç Önü Notları

Kayserispor – Galatasaray Maç Önü Notları

Süper Lig’de 9’uncu haftayı bay geçen Galatasaray, Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu’nda Yukatel Kayserispor’un konuğu olacak.

Bu sezon oynadığı 8 karşılaşmada aldığı 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle Süper Lig puan tablosunda 17 puanlı 4 takımdan biri olarak 6. sırada bulunan Galatasaray, Kayseri deplasmanına 3 puan hedefiyle çıkacak.

Teknik direktör Çağdaş Atan yönetiminde geçtiğimiz hafta ligdeki ilk beraberliğini HangiKredi Ümraniyespor karşısında alan Yukatel Kayserispor ise, bu sezon taraftarı önünde aldığı başarılı sonuçlara bir yenisini eklemeyi hedefleyecek.

15 Ekim 2022 Cumartesi saatler 20:00’ı gösterdiğince başlayacak mücadelede hakem Arda Kardeşler düdük çalacak.

Yukatel Kayserispor bu karşılaşmada sakatlıkları devam eden oyuncuları Nurettin Korkmaz, Mame Thiam ve Arif Kocaman’dan yararlanamayacak.

Galatasaray’da ise Yusuf Demir sakatlığından ötürü Okan Buruk tarafından maç kadrosunda tercih edilemeyecek.

Galatasaray 3 Puanla Geri Dönmek İstiyor

Galatasaray, Kayseri deplasmanında

Süper Lig 2022/23 Sezonu öncesinde yaptığı transferlerle dikkat çeken Galatasaray, bir haftalık aranın ardından lige geri dönüyor.

Bu sezon sadece 2. haftada Bitexen Giresunspor’a mağlup olan Sarı-kırmızılılar, geride kalan son 6 haftayı 4 galibiyet ve 2 beraberlikle noktaladı.

Son olarak 1 Ekim 2022’de Adana Demirspor deplasmanına çıkan Okan Buruk’un öğrencileri, İstanbul’a 0-0’lık beraberlikle dönmüştü.

O karşılaşmada takım kadrosunda bulunmayan Mauro Icardi, 2 haftalık arada takımla çalışmalara başladı. Oyuncunun Yukatel Kayserispor deplasmanında görev alması bekleniyor.

Rakibiyle oynadığı son 2 Süper Lig maçından galibiyet alamayan Galatasaray, bu istatistiği sonlandırmak istiyor.

Gol Yemeden Kazanıyor

Teknik direktör Çağdaş Atan ile birlikte Süper Lig’de geride kalan 9 haftada 4 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan Yukatel Kayserispor, ligde çıktığı son 5 maçın 4’ünde kalesini gole kapatmayı başardı.

Yukatel Kayserispor, bu sezon hücumda gösterdiği performansla puan tablosunun ilk 8 sırasında bulunan takımlar arasında en az gol atan ekip olan Galatasaray karşısında da bu istatistiğini devam ettirmeyi hedefliyor.

Buna karşın Kayseri temsilcisinin ligde 5’ten fazla kez karşılaştığı takımlar arasında en az galibiyet aldığı rakibini de Galatasaray olması, maç öncesi notlar arasında öne çıkan bir istatistik olarak dikkat çekiyor.

Bu sezon Süper Lig’de çıktığı maçlarda 352 dakika skor avantajıyla oynayan Çağdaş Atan’ın ekibi, bu istatistikte de Adana Demirspor (353) ve Beşiktaş’ın (387) ardından üçüncü sırada bulunuyor.

Dikkat Çeken Oyuncular

Karşılaşma öncesinde ev sahibi Yukatel Kayserispor’da Miguel Cardoso, gösterdiği performansla dikkat çekiyor. Bu sezon takımı adına 3 gol 1 asist kaydeden oyuncu, özellikle hücum bölgesinde teknik direktör Çağdaş Atan’ın en büyük kozlarından biri olarak öne çıkıyor.

Galatasaray’da ise bu hafta kadroda olması beklenen Arjantinli yıldız Mauro Icardi, sarı kırmızılı takımın çok şey beklediği isimler arasında yer alıyor. Öte yandan sezona formda giren Fernando Muslera ve Viktor Nelsson’un da Yukatel Kayserispor karşısında defansif anlamda fark yaratmaları bekleniyor.