Kasımpaşa Yeni Transferleriyle Güldü

ANA SAYFAHABERLER → Kasımpaşa Yeni Transferleriyle Güldü

Kasımpaşa Yeni Transferleriyle Güldü

Kasımpaşa Yeni Transferleriyle Güldü

Spor Toto Süper Lig’in 24. haftası, İstanbul’da oynanan Kasımpaşa – Fraport TAV Antalyaspor mücadelesiyle sona erdi.

Geçtiğimiz hafta Gaziantep FK ile oynanan maçtan hükmen galibiyet alan Kasımpaşa, Fraport TAV Antalyaspor’u Mounir Chouiar, Fode Koita ve Mickael Malsa’nın golleriyle 3-1 mağlup ederek Ekim 2022’den sonra ilk kez üst üste iki haftayı kayıpsız geçti.

Teknik direktör Nuri Şahin’in önderliğindeki Fraport TAV Antalyspor’un tek golünü Fernando kaydederken Antalya temsilcisi son 11 haftadaki 9’uncu puan kaybını yaptı.

Kasımpaşa aldığı bu galibiyetle puanını 22’ye yükseltirken Spor Toto Süper Lig puan tablosunda haftayı 16. basamakta bitirdi.

Öte yandan Fraport TAV Antalyaspor ise 25 puanda kalarak 12. sırada yer aldı.

“Orta Sahamız Çok İyi Oynadı”

Kasımpaşa Teknik Sorumlusu Ekrem Örenç, maçın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Takıma devre arasında katılan yeni transferleri Mounir Chouiar ve Mickeal Malsa’nın gol atmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Örenç, “Maç öncesinde yeni transferlerin katkı vereceklerini söylemiştim. Bu katkıyı veren yeni oyuncularımızı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Oyuncularının ikinci yarıdaki performansının altını çizen Kasımpaşa Teknik Sorumlusu, özellikle orta sahadaki 3 oyuncuya dikkat çekti ve sözlerini noktaladı:

“Antalyaspor, bize karşı ilk yarıda yarattığı fırsatları ikinci yarıda yaratamadı. Biz onlara önlem aldık, orta sahamız çok iyi oynadı. Hem Malsa hem Eysseric hem de Tırpan orta sahada çok iyi oynadılar. Sonuçta pozisyonları da yarattık ve 3-1’lik net bir galibiyet aldık.”

“Golleri Kendimize Yazmamız Gerekiyor”

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk ise sergilenen performanstan duyduğu hayal kırıklığını anlattı.

Kasımpaşa’nın attığı 3 golde de hatalar yaptıklarını belirten Groenendijk, “Bugün çok büyük hatalardan dolayı maçı rakibe verdik ve kaybettik. Yenilen 3 golü de kendimize yazmamız gerekiyor, rakibin herhangi bir efor sarf ettiğini düşünmüyorum. Çünkü yenilen golleri tamamen bireysel hatalarımızdan yedik.” diye konuştu.

Takımın içinde bulunduğu duruma dikkat çeken tecrübeli teknik direktör, hayal kırıklığı yaşadığını da belirtti:

“Bulunduğumuz durumun farkına varmamız gerekiyor çünkü bu şekilde kaybetme lüksümüz yok. Çok büyük hayal kırıklığı içindeyim. Sahada çalıştıklarımızı genel olarak yansıtmaya çalışan bir oyuncu grubu vardı, çoğunlukla başarılı olduklarını da düşünüyorum. Ancak bu şekilde basit goller yeniliyorsa bu mağlubiyeti direkt kendimize yazmamız gerekiyor. Bu şekilde devam edersek maç kazanamayız. Bireysel hatalara bir şekilde dur dememiz gerekiyor. Bu sıkıntılı durumdan çıkmak için bir an önce reaksiyon vermemiz gerekiyor.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Mücadeleyi 1 golle tamamlayan Kasımpaşa’nın yeni transferi Malsa, orta sahada sergilediği performansla karşılaşmanın en dikkat çeken ismi oldu.

Real Valladolid’den kiralık olarak Kasımpaşa’ya katılan 27 yaşındaki oyuncunun bu performansına, Fode Koita da eşlik etti.

Fraport TAV Antalyaspor’da ise Fernando’nun gösterdiği performans, puan için yeterli olmadı.