Kasımpaşa Sivas’tan 3 Puanla Döndü

ANA SAYFAHABERLER → Kasımpaşa Sivas’tan 3 Puanla Döndü

Kasımpaşa Sivas’tan 3 Puanla Döndü

Kasımpaşa Sivas’tan 3 Puanla Döndü

Spor Toto Süper Lig’in 34.haftası, Demir Grup Sivasspor ile Kasımpaşa arasında oynanan karşılaşmayla başladı.

Deplasmanda çıktığı maçı 2-1 kazanan Kasımpaşa, Süper Lig’de 4 maç aradan sonra galip gelerek 3 puanın sahibi oldu.

İstanbul ekibine galibiyeti getiren goller, 66.dakikada Ben Ouannes ve 84’te Mamadou Fall’ın ayağından geldi. Ayrıca Kasımpaşa file bekçisi Günay Güvenç, 90+1’de rakibine yaptığı müdahale sonrasında direkt kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

Öte yandan Demir Grup Sivasspor’da ise 2006 doğumlu Emre Gökay’ın 90+7’de attığı gol puan için yeterli olmadı.

Bu galibiyetin ardından puanını 37’ye yükselten Kasımpaşa, Demir Grup Sivasspor ile puanları eşitledi ve lig sıralamasında maç fazlasıyla 12. sıraya yükseldi.

“Rahat Kazanabilirdik”

Karşılaşma sonrasında Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçı değerlendirdi.

Deneyimli teknik direktör, maçın ilk 15 dakikasında aksamalarına karşın mücadelenin genelinde iyi bir performans gösterdiklerini belirtti:

“Baktığımızda kötü oynamadık. Maçın böyle olacağını biliyorduk. Kasımpaşa, sürekli şekilde uzun toplar atıp ikinci topları alarak oynamaya başladı. Bu bizim beklediğimiz şeydi. Bu süreçte gayet iyi oynadık. Sadece maçın başında bir 15 dakika bocaladık ama sonrasında düzeldik.”

“Özellikle ikinci yarıda çok pozisyon yakaladık. Onları atmamız gerekiyordu, ne olursa olsun bundan daha fazla pozisyon yakalama şansınız olmaz. Sonlara doğru bir tane gol bulabildik ama vakit azdı.”

Rıza Çalımbay, oynanan futbola baktıklarında maçı kaybettikleri için üzgün olduklarının da altını çizerek “Genel olarak baktığımızda en çok üzüldüğümüz maçlardan bir tanesi oldu. Rahatlıkla kazanabileceğimiz bir maçtı. Özellikle onlar ilk golü attıktan sonra tamamen çekildiler. O sırada beklemediğimiz bir gol yedik. Çok üzüldük, rahat kazanabilirdik.” diye konuştu.

Kendisine takımdaki eksiklerin hatırlatılması üzerine bu sezonki yoğun fikstürden bahseden Çalımbay, sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Biz sezonu ilk açan ve en son kapatacak olan takımlardan bir tanesiyiz. Çok maç oynadık. Şu anda bile 13 günde 4 tane maç oynayacağız. 2 gün sonra da Galatasaray maçımız var. Çok büyük eksiklerle o maça çıkacağız yapacak bir şey yok.”

“Bunları Konuşmak Canımı Sıkıyor”

Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş, karşılaşma sonrasında oyunu değerlendirerek sözlerine başladı:

“Bugün oyunun sonunda kazanmak önemliydi. Maçtan önceki konuşmamda da söyledim, biz iyi oynuyorduk ama bunu golle sonuçlandırmamız gerekiyor dedim. Bugün maçın ilk 10 dakikası ortadaydı. Sonrasında çalıştığımız gibi oynayarak Sivas takımını kendi yarı alanında tutup pozisyon bulma çabamız vardı. 35’ten sonra ise rakibin uzun topla oynaması, takım boyumuzu uzattı ve bizi 15 dakikada yordu. Devre arasında iyi oynadığımız anları oyunculara tekrar hatırlatıp böyle oynamamız gerek dedim. Ancak ikinci yarıya da Sivas daha baskılı başladı. Bu kez yine hafta içinde çalıştıklarımızı yapamamaya başladık. Sonrasında ise ritim yakalayıp bir gol bulduk ve oyunumuzu devam ettirdik.”

Takımının ligde bulunduğu konumdan memnun olmadığının da altını çizen Kemal Özdeş, yine de Demir Grup Sivasspor karşısında alınan galibiyetin kendileri için çok önemli olduğunu kabul etti.

Kemal Özdeş, “Oyuncularımı kutluyorum, bu hafta bizim için önemli bir psikolojik eşikti. Bunları konuşmak benim canımı sıkıyor ama ligdeki puan durumumuz buradaki galibiyeti ayrı bir değerli kılıyor. Başta Serkan Reçber olmak üzere tüm ekibime teşekkür ediyorum. Herkes çok iyi hazırlandı maça, inanılmaz bir ortam vardı hafta boyunca. Bizim Kasımpaşa’da olması gereken ortam oluştu diyebilirim. Bunun önümüzdeki haftalarda da sürmesi gerekiyor.” dedi ve açıklamasını noktaladı.

Karşılaşmanın Dikkat Çeken Performansları

Kasımpaşa’nın Demir Grup Sivasspor’u 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada konuk ekip adına en dikkat çekici performanslardan birine Ben Ouannes imza attı. Karşılaşmayı 1 gol ile tamamlayan sol bek oyuncusu, savunmadaki performansıyla da dikkat çekti.

Öte yandan Demir Grup Sivasspor’da ise 2006 doğumlu Emre Gökay, ilk Süper Lig maçında ağları havalandırarak kariyerine unutulmaz bir başlangıç yaptı.