Kasımpaşa Kritik 3 Puanın Sahibi Oldu

ANA SAYFAHABERLER → Kasımpaşa Kritik 3 Puanın Sahibi Oldu

Kasımpaşa Kritik 3 Puanın Sahibi Oldu

Kasımpaşa Kritik 3 Puanın Sahibi Oldu

Spor Toto Süper Lig’de 35. haftanın açılış mücadelesinde Kasımpaşa ile İstanbulspor karşı karşıya geldi.

Ligde kalma adına iki takım için de çok kritik olan maçta kazanan taraf ev sahibi Kasımpaşa oldu. 17 yaşındaki genç oyuncusu Yasin Özcan’ın 58. dakikada kaydettiği golle sahadan 1-0 galip ayrılan Kasımpaşa, puanını 40’a yükseltti ve küme düşme hattından uzaklaştı.

Öte yandan geçtiğimiz hafta Galatasaray’a mağlup olduktan sonra mutlak 3 puan için sahaya çıkan İstanbulspor ise aldığı mağlubiyetle 35 puanda kaldı. İstanbulspor böylece haftayı 15. sırada bitirmeyi garantiledi.

“3 Puan Bize Derin Bir Nefes Aldırdı”

Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş, karşılaşma sonrasında galibiyetten memnun olduğunu ifade etse de oyundan hoşnut olmadığını belirtti.

İlk 15 dakikadaki performanslarına ayrı bir parantez açan Özdeş, “Oyunu bölüm bölüm değerlendirmek lazım. Çok önemli bir üç puan kazandık. Bugün oynadığımız oyundan çok memnun olduğumu söyleyemeyeceğim ama ilk 15 dakikadaki oyunu ilk yarıya yayabilseydik farklı bir oyun olabilirdi.” dedi.

İkinci yarıda çok kritik bir gol bulduklarını ve oyuna rağmen 3 puanı kazandıklarını belirten Kemal Özdeş, “Oyunun ikinci yarısında tekrar ilk yarıda oynadığımız oyuna döndük. Arada oyuncularıma rakip için 1 puanın öncelikli bir durum olduğunu, doğru oyunu oynarsak istediğimiz golün geleceğini söyledim. Önemli bir anda bir gol bulduk ama maç bitene kadar yine istediğimiz oyunu oturtamadık.” diye konuştu.

Kemal Özdeş, özellikle gösterdikleri defansif performans sebebiyle oyuncularını kutlamayı da ihmal etmedi. Özdeş, “Karamboller, tehlikeler oldu ama defansif olarak oyuncularım plana sadık kaldılar.” ifadelerini kullanırken önümüzdeki haftalarda oynayacakları tüm maçları kazanmak istediklerinin altını çizerek sözlerini noktaladı.

“Bu Kadar Basit Hataları Kabul Etmiyorum”

Maç sonunda karşılaşmayı değerlendiren İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, maçın büyük bölümünde takımından memnun olduğunu ifade etti.

Fatih Tekke, "Karşılaşma, beraberliğe yakın bir maç gibi göründü. İlk 10 dakika ve son 3 dakika hariç oyunun genelinden memnunum ama bireysel oyuncu performanslarından memnun değilim. Bu tip maçlarda tecrübesizlik ön plana çıkıyor. Bunları geliştirmemiz lazım.” diye konuştu.

Ligde kalma ihtimallerini de değerlendiren Fatih Tekke, “Kalan 3 haftada 3 puana ihtiyacımız var. 3 veya 4 puan bizi ligde tutar diye umut ediyoruz. Oyuncular ellerinden geleni yaptılar ama böylesine iyi bir zeminde bu kadar basit hataları kabul etmiyorum. Kasımpaşa’yı tebrik ederim.” dedi.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Kasımpaşa’nın İstanbulspor’u 1-0 mağlup ettiği kritik karşılaşmada takımına galibiyeti getiren 17 yaşındaki genç sol bek Yasin Özcan, attığı kritik golle 3 puanı getirdi.

Lacivert beyazlılar bu golle 3 puanı hanesine yazdırırken ligde kalma adına önemli bir adım attı.