Kasımaşa ve Ankaragücü Yenişemedi

ANA SAYFAHABERLER → Kasımaşa ve Ankaragücü Yenişemedi

Kasımaşa ve Ankaragücü Yenişemedi

Kasımaşa ve Ankaragücü Yenişemedi

Spor Toto Süper Lig’de 13.haftanın açılış gününde Kasımpaşa ve MKE Ankaragücü Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

İlk yarısı golsüz tamamlanan karşılaşmada gol perdesini 58.dakikada Fodé Koita açtı. 85.dakikada Ankaragücü adına sahneye çıkan Anastasios Chatzigiovanis, maçın skorunu belirledi.

Beraberliğin ardından Kasımpaşa’nın galibiyet özlemi 5 maça yükselirken mavi beyazlı ekip 15 puanla 11.sırada yer aldı.

Konuk MKE Ankaragücü ise üst üste üçüncü maçında da mağlup olmadı. Puanını 12 yapan başkent temsilcisi 14.sırada yer aldı.

“Maçın Hakkı Beraberlikti”

Maçın ardından Kasımpaşa teknik sorumlusu Necati Erkmen açıklamalarda bulundu.

Erkmen, “Müsabaka sonucunda beraberlik hem bizim hem MKE Ankaragücü açısından bence maçın hakkı diye düşünüyorum. İlk yarısında ölü top organizasyonu dönüşü Ankaragücü’nün hızlı oyuncularıyla girdiği 2 pozisyon var. İlk yarı tamamen mücadele orta saha özellikli geçti. Hem onlar hem biz pozisyon üretemedik. İkinci yarı Koita değişikliği ile hamle yaptık. Hamle sonucunda golü bulduk. Gol sonrası 10 dakika rakibin şaşkınlığında 2 net pozisyonumuz var. Kaleci Bahadır’ın kurtardığı. Sonrasında oyunun sonlarında taçtan gelen topta konsantre eksikliğinde rakip golü buldu. Maçı da kazanabilirlerdi. Son 2-3 hafta öncesinde oynayan oyunculardan Sadık, sakattı. Morthada ve Haris kart cezalısıydı. Eysseric ve Bahoken sakatlığından dolayı oynayamadı. 5 eksik oyuncuyla oynadık. Yerine oynayan oyuncuları kutluyorum. Salı günü kupa maçı var. Kupa sonrası milli takım arasına gireceğiz. Hazırlıklarımızı yapacağız. Göreve geldiğimizde 0 gol 0 puan ile başlamıştık şu anda 15 puandayız.” şeklinde konuştu.

“Bir An Önce Üst Sıralara Tırmanmak İstiyoruz”

Ankaragücü teknik direktörü Ömer Erdoğan maçın sonunda karşılaşmayı değerlendirdi.

Ömer Erdoğan, "Önemli bir maçtı. Puansal olarak rakibimizle yakındık. Kazansak, bir maçımız eksik olmasına rağmen rakibimizi geçip, orta sıralara doğru yükselecektik. Oyunun kontrolü golü yiyene kadar bizdeydi. Sahada topa sahip olan bir Ankaragücü takımı vardı. Golü yedikten sonra oyuncularım şok etkisiyle oyunu rakibe verdi. Pozisyonlar verdik. Değişikliklerin ardından oyunun kontrolünü yeniden aldık. Beraberliği de bulduk. Golden sonra girdiğimiz pozisyonlar var. Maçı kazanabilirdik. Mücadeleden memnunum. Bu yenilmemezlik serisini uzatmamız gerekiyor. Bunların arasında galibiyet de alarak bir an önce üst sıralara tırmanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, yedikleri gol ve attıkları ancak iptal edilen golleri üzerine sorulan soruya; "İki pozisyonu da inceleme fırsatımız olmadı. Hakem yediğimiz golde temas olmadığını söyledi. Ancak ofsaytı görmedim. Ekibimdeki arkadaşlar, az bir farkla ofsayt olduğunu söyledi" şeklinde yanıt verdi.

Öne Çıkanlar

Karşılaşmada iki takım adına da golleri atan isimler bu sezonki ilk gollerini kaydetti.

Kasımpaşa’da uzun süredir sakat olan Fodé Koita sahalara döndüğü ikinci karşılaşmada golle tanışırken MKE Ankaragücü’nde sezon başında transfer edilen Anastasios Chatzigiovanis 83.dakikada oyuna girdikten 2 dakika sonra tabelayı değiştirmeyi başardı.