Karagümrük Geriden Geldi, 3 Golle Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Karagümrük Geriden Geldi, 3 Golle Kazandı

Karagümrük Geriden Geldi, 3 Golle Kazandı

Karagümrük Geriden Geldi, 3 Golle Kazandı

Spor Toto Süper Lig’in 11.haftasında HangiKredi Ümraniyespor ve VavaCars Fatih Karagümrük karşı karşıya geldi.

Maça hızlı başlayan ev sahibi Ümraniyespor, 3.dakikada Umut Nayir ile öne geçti. Bu gole hızlı yanıt veren Karagümrük, 8.dakikada Davide Biraschi ile skoru eşitledi.

1-1 sona eren ilk yarının ardından konuk ekipte 54.dakikada Mbaye Diagne oyuna dahil oldu. Senegalli, oyuna girdikten 1 dakika sonra topa ilk dokunuşunda topu filelere göndererek takımını 2-1 öne taşıdı. 90.dakikada Karagümrük’ün 3.golünü atan Fabio Borini, maçın sonucunu belirledi.

Bu galibiyetle puanını 12 yapan VavaCars Fatih Karagümrük, 11.sıraya yükseldi.

Ümraniyespor ise 10 maç sonunda 3 puanda kaldı ve son sıradaki yerini değiştiremedi. Ayrıca Ümraniyespor, 2015/16 sezonunda Sivasspor'dan bu yana bir sezonun ilk 10 karşılaşmasını galibiyetsiz geçen ilk takım oldu.

“9 Puanı Hakem Hatalarıyla Giden Bir Teknik Direktörüm”

Maç sonrası HangiKredi Ümraniyespor teknik direktörü Recep Uçar, değerlendirmelerde bulundu.

Uçar, “Evimizde ilk oynadığımız, tarihi bir maçta kazanarak bugünü milat olarak kabul edip lige tutunmak istiyorduk. Haftayı da iyi geçirdik. İyi kurguladığımız bir maçtı. Rakibin sol kanadından bulduğumuz bir golle 2. dakikada öne geçtik. Bugün 5 dakika, öncesinde de 17 dakika olmak üzere bu sezon toplamda 22 dakika skor olarak önde götürdük. İlk yarıda dengeli bir oyun oldu. 3. bölgede en büyük sıkıntımız, belki de kalitemizin yetmediği, sonuçlandırmadan doğan sıkıntılar var. İkinci yarıya yüksek moralle başladık ama çıkarken kaptırdığımız bir topta, Diagne'nin de kalitesini kullanarak attığı bir gol var. Direkten dönen topumuz oldu. Rakibin en güçlü noktası olan duran toptan 3. golü bulduğu ve kazandığı bir maç oldu. Pirlo hocayı ve Karagümrük'ü tebrik ediyorum. Maçlara iyi hazırlanıyoruz, rakip kaleye en iyi giden takımlardan birisiyiz ama sonuçlandırma anlamında zaaflarımız var. Bugün de öyle bir maç oldu. Seyircimizin önünde kazanamadığımız için üzgünüz. Bundan sonraki süreçte oyuncular iyi oynamaya çalışıp ligde var olmaya çalışacağız. Genelde kaybeden takımların teknik adamları hakemleri eleştirir. Ben 9 puanı hakem hatalarıyla giden bir teknik adam olarak konuşuyorum. Kolay psikolojiyle maça çıkmıyoruz. Maç içinde de ben zaman zaman agresiftim. Hakeme de yükseldiğim pozisyonlar oldu. Ama özeleştiri yaparsak, bugün hakemi gösterdiği yönetimden dolayı tebrik ediyorum. Dürüst bir yönetim sergiledi. Mağlup olunca eleştirilerimiz olur ama doğru işler yapınca da övgüyü hak ediyorlar. Hakemlik bir durum yoktu maçta. Objektif yönetimden dolayı tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

“Galatasaray Karşısında Atak Oynayacağız”

VavaCars Fatih Karagümrük teknik direktörü Andrea Pirlo maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Pirlo, "Zor bir maç oldu. Maçın ilk yarısı istediğimiz gibi geçmedi. Yediğimiz gole doğru bir reaksiyon vererek maçın seyrini elimizde tutabildik. İkinci yarıda da maçı istediğimiz hale getirebildik. Geçen haftakinden daha önemli bir maçtı. Devamlılık istiyorduk. Bu da çok önemli. Burada durmak istemiyoruz. Aynı istekle yolumuza devam etmek istiyoruz" diyerek sözlerine başladı.

Tüm oyuncuların kadro açısından önemli olduğunu söyleyen İtalyan teknil direktör, "Geriden oyun kurarken bize çok lazım olan bir oyuncu Jimmy. Oyun görüşü yüksek ve sahanın her yerini gören bir oyuncu. Bu tip preslerde ilk presi kırmak açısından önemli. Bu meziyetlerinden faydalanıyoruz."

"Maçtan maça değişen oyunlar var. Elimizde kullanabileceğimiz bazı oyuncular var. Onların da hazır olmaları önemli. Oyuna girenler de iyi katkı verdi. Önemli olan herkesin hazır olması ve iyi çalışması. Hem atak ve hem savunma bölgesinde farklı organizasyonlar bulabiliriz" şeklinde konuştu.

Son olarak stadyuma ve haftaya oynayacakları Galatasaray maçına değinen Andrea Pirlo, "Çok önemli bir maça çıkacağız. Çok önemli bir rakip. En güçlü takımlardan birisi. Öncelikle yarın dinlenip sonra analizlere başlayacağız. Fenerbahçe maçındaki gibi atak oynamak istiyoruz. Galatasaray maçında da benzer bir oyun oynayacağız."

"Şu anda Karagümrük'te böyle bir şansımız yok. Tabii ki böyle bir stadın yapılmasını biz de isteriz. Bu şekilde kompakt bir stat olması hepimiz için çok farklı olur. Böyle güzel atmosferlerde oynamak futbolcular adına da çok güzel. Tesis sorunumuz da var ama şu anda bunu belli şekilde düzenleyebildik. Yine de kendi adımıza tesisimiz olmasını istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Öne Çıkanlar

Karşılaşmada Karagümrük santraforu Mbaye Diagne, oyuna girdikten 1 dakika sonra gol atarak kariyerinde rakip olduğu 8 İstanbul takımının 7’sine gol atmış oldu.

Fabio Borini ise bu hafta da gol atarak ligdeki gol sayısını 6’ya yükseltti.