Kanada Dünya Kupası’na Veda Etti

ANA SAYFAHABERLER → Kanada Dünya Kupası’na Veda Etti

Kanada Dünya Kupası’na Veda Etti

Kanada Dünya Kupası’na Veda Etti

Hırvatistan ile Kanada, Katar 2022 FIFA Dünya Kupası F Grubu’nun ikinci maçında Khalifa International Stadium’da karşı karşıya geldiler.

Grupta ilk maçını Fas ile 1-1 berabere kalarak tamamlayan Hırvatistan, Kanada karşısında 1-0 geriye düşmesine rağmen 4-1’lik skorla galibiyete ulaştı ve puanını 4’e yükselterek averajla grupta liderliğe oturdu.

Kanada ise 36 yıl sonra katıldı FIFA Dünya Kupası’na ikinci maçlar sonunda 0 puanda kalarak veda etti. Kanada, ev sahibi Katar’ın ardından Dünya Kupası’na bu aşamada veda eden ikinci ülke oldu.

Alphonso Davies’ten Tarihi Gol

Hırvatistan – Kanada arasındaki mücadelede ilk gol çok erken dakikalarda geldi. Alphonso Davies, 2.dakikada ağları havalandırarak hem ülkesinin Dünya Kupası tarihindeki ilk golünü attı hem de 2022 Katar Dünya Kupası’nda şu ana kadar kaydedilen en erken golün sahibi oldu.

Alphonso Davies’in golüyle maçın hemen başında 1-0 öne geçen Kanada, ilerleyen dakikalarda Kramaric (2), Livaja, Majer’in gollerine engel olamadı ve sahadan 4-1’lik mağlubiyetle ayrıldı.

“Kaybettiğimiz Yolu Bulamadık”

Kanada formasıyla bugün 100’üncü kez sahaya çıkan ve ülke tarihinde bunu başaran ilk futbolcu olan Beşiktaşlı Atiba Hutchinson, maç sonunda görüşlerini paylaştı:

“Maça çok iyi başlamıştık hatta gol de atabildik. Ama futbol böyle erken gelen golden sonra skoru koruyamadık. Sonrasında oyundan düşmeye başladık. Hırvatistan kalitesini daha fazla gösterdi oyun boyunca. Birazcık kendimizi kaybetmiş olduk onlar bastırdıktan sonra. Maç boyunca da kaybettiğimiz yolumuzu pek bulamadık.”

“Çok istediğim bir turnuvaydı, mükemmel bir tecrübe her oyuncu için. Ülkeniz adına oynamak çok gurur verici bir şey öncelikle. Futbol kariyerinizdeki en önemli aşamalardan bir tanesi. Ama kazanamadık ve turnuvaya veda ediyoruz.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Karşılaşmanın en dikkat çekici performansına Hırvatistan adına 2 gol atan Kramaric imza attı. Takımının Son 16’ya yükselme yolunda aldığı kritik galibiyette başrol oynayan Kramaric’e, maçta yaptığı 2 asist ile Perisic ve orta sahadaki performansıyla Kovacic de destek oldular.