Kadınlar Dünya Kupası’nın En Çok Kazananları ABD’den

ANA SAYFAHABERLER → Kadınlar Dünya Kupası’nın En Çok Kazananları ABD’den

Kadınlar Dünya Kupası’nın En Çok Kazananları ABD’den

Kadınlar Dünya Kupası’nın En Çok Kazananları ABD’den

2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nın en çok kazanan, Forbes tarafından açıklandı. ABD Kadın Futbol Milli Takımı’nın damga vurduğu listede, zirveyi Amerikalı süper yıldız Alex Morgan aldı.

34 yaşındaki süper yıldızın, yıllık 7.1 milyon $ kazandığı belirtildi.

Putellas Listedeki Tek İsim

Futbol tarihinin en özel oyuncularından biri olan Alex Morgan zirvede yer aldığı 10 kişilik listenin 9’unu, Morgan’ın vatandaşları oluşturdu.

Buna göre Alex Morgan’dan sonra 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nın en çok kazanan ismi Megan Rapinoe oldu. OL Reign forması giyen 38 yaşındaki tecrübeli oyuncunun, yıllık 7 milyon $ kazandığı belirtildi.

Üçüncü sırada yer alan son iki Ballon d’Or’un sahibi Alexia Putellas ise listede yer alan tek ABD’li olmayan sporcu olarak dikkat çekti. 29 yaşındaki Barcelonalı süper yıldız, üçüncü sıraya yıllık 4 milyon $’lık kazancıyla yerleşti.

Listenin 4’üncü sırasında bulunan oyuncu ise kendinden önce gelen 3 ismin aksine genç yaşta büyük bir kazanca ulaşmayı başardı. Henüz 21 yaşında olan ve Washington Spirit forması giyen Trinity Rodman, 2.3 milyon $’lık kazancıyla dikkat çekti.

Bu 4 ismi, 2 milyon $’lık kazançlarıyla Crystal Dunn, Julie Ertz ve Sophia Smith takip etti. Listenin son 3 sırasındaki Lindsey Horan (1.5 milyon $), Rose Lavelle (1.4 milyon $) ve Sofia Huerta (1.3 milyon $) ise yıllık kazançlarıyla 2 milyon $ barajının altında kaldılar.