Kadınlar Dünya Kupası’nda Finalin Adı Belli Oldu

ANA SAYFAHABERLER → Kadınlar Dünya Kupası’nda Finalin Adı Belli Oldu

Kadınlar Dünya Kupası’nda Finalin Adı Belli Oldu

Kadınlar Dünya Kupası’nda Finalin Adı Belli Oldu

2023 Kadınlar Dünya Kupası’nda yarı final karşılaşmaları, bugün itibarıyla sona erdi. Oynanan iki yarı final karşılaşmasının ardından finalin adı belli oldu.

Yeni Bir Şampiyon

İlk yarı final maçında İspanya, İsveç ile karşı karşıya geldi. Son dakikaları nefes kesen maçın 81. dakikasında Paraluello’nun golüyle öne geçen İspanya, üstünlüğünü yalnızca 7 dakika koruyabildi.

İsveç, 88’de Blomqvist ile beraberliği buldu ancak santra sonrasında yapılan ilk İspanya atağında Carmona, İspanya’yı bir kez daha öne geçirdi.

Maç 2-1’lik İspanya üstünlüğü ile tamamlanırken İspanya, tarihinde ilk kez Kadınlar Dünya Kupası’nda finale yükseldi.

İkinci yarı finalde ise ev sahibi Avustralya, İngiltere ile karşı karşıya geldi. İngiltere, 36’da Toone ile öne geçti ancak Avustralya 63. dakikada Sam Kerr ile yanıt verdi.

İngiltere, yediği gole 8 dakika içinde yanıt verdi ve Hemp ile tekrardan öne geçti. Maçın skorunu belirleyen isim ise Alessia Russo oldu. İngiltere, 3-1 kazanarak tarihinde ilk kez Kadınlar Dünya Kupası’nda finale yükseldi.

2023 Kadınlar Dünya Kupası finali, 20 Ağustos Pazar günü saat 13.00’te Sidney’de İspanya ve İngiltere arasında oynanacak.