Kadınlar Dünya Kupası’nda ABD Gruptan Eleştiriler Eşliğinde Çıktı

ANA SAYFAHABERLER → Kadınlar Dünya Kupası’nda ABD Gruptan Eleştiriler Eşliğinde Çıktı

Kadınlar Dünya Kupası’nda ABD Gruptan Eleştiriler Eşliğinde Çıktı

Kadınlar Dünya Kupası’nda ABD Gruptan Eleştiriler Eşliğinde Çıktı

2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’na “son şampiyon” ünvanıyla katılan ABD, son 16 turu biletini son maçta aldı.

Turnuva öncesinde kupanın en büyük favorilerinden olarak gösterilen ABD, son maçında Portekiz ile 0-0 berabere kalarak puanını 5’e yükseltti ve Hollanda ile birlikte E Grubu’ndan çıktı.

2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda forma giyen en değerli 10 oyuncunun 9’unu kadrosunda bulunduran ABD’nin gösterdiği performans, Amerikalı eski milli futbolcu Carli Lloyd tarafından değerlendirildi. Lloyd, özellikle takımın Portekiz beraberliği ardından sahada kutlama dansı yapmasını eleştirdi.

“Böyle Bir Şeye Hiç Tanık Olmadım”

ABD milli takımının eski oyuncularından Carli Lloyd, maç sonundaki kutlamalarla ilgili “Böyle bir şeye hiç tanık olmadım. Şu anda eve gitmediğimiz için şanslıyız.” dedi.

2007’den sonra ilk kez FIFA Dünya Kupası’nda bir üst tura çıkmayı son maça bırakan ABD ile ilgili eleştirilerine devam eden Lloyd, “Hiçbir şeyi hafife almak istemezsiniz. O formayı giyiyorsanız; sizden önce gelenler ve sizden sonra gelecekler için sahip olduğunuz her şeyi vermelisiniz. Ben o tutkuyu göremiyorum.” şeklinde konuştu.

“İsteği Sorgulamak Delilik”

ABD Kadın Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Vlatko Andonovski, maç sonunda Carli Lloyd’un sözlerine yanıt vererek takımın isteğinin sorgulanamaz olduğunu belirtti.

Kuzey Makedonyalı teknik direktör, "Söylemek istediğim tek şey, bu takımın bu maçı her şeyden çok kazanmak istediğidir. Bu turnuvaya ve oynadıkları her maça hazırlanmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Bu yüzden bu takımın zihniyetini ve kazanma isteğini sorgulamak bence delilik.” ifadelerini kullandı.