Jude Bellingham Ronaldo’dan Sonra Bir İlki Başardı

ANA SAYFAHABERLER → Jude Bellingham Ronaldo’dan Sonra Bir İlki Başardı

Jude Bellingham Ronaldo’dan Sonra Bir İlki Başardı

Jude Bellingham Ronaldo’dan Sonra Bir İlki Başardı

Real Madrid’in yeni transferi Jude Bellingham, yeni sezonun ilk haftalarında izleyenleri kendine hayran bırakıyor.  İngiliz futbolcu, La Liga’da çıktığı ilk 3 maçta 4 gol kaydederek dikkatleri üzerine çekti ve Cristiano Ronaldo’dan sonra bir ilki başardı.

Son olarak La Liga’nın 3. haftasında sahne alan futbolcu, attığı golle Madrid temsilcisine 1-0’lık Celta Vigo galibiyetini getirdi.

Bu sezon La Liga’daki 4. golünü atan Bellingham, böylelikle efsane isim Cristiano Ronaldo’dan sonra La Liga’da çıktığı ilk 3 maçın hepsinde gol bulan ilk Real Madrid oyuncusu oldu.

Ronaldo da 4 Gol Atmıştı

Manchester United’a veda edip 2009/10 sezonu öncesinde Real Madrid’e transfer olan Ronaldo, sırasıyla Athletic Bilbao, Almeria ve Celta Vigo’ya gol atan Bellingham gibi ilk 3 La Liga maçında toplam 4 gol atmıştı.

Portekizli futbolcu, çıktığı ilk maçlarda sırasıyla Deportivo La Coruna, Espanyol ve Xerez’i boş geçmemişti.

Bonservisine 103 Milyon € Ödendi

Real Madrid, yaz transfer döneminin en fazla konuşulan isimlerinden birisi olan Bellingham’ın transferi için Borussia Dortmund’a toplam 103 milyon € bonservis bedeli ödedi.

Yetiştiği Birmingham City’den ayrılıp 2020/21 sezonunda Almanya’nın yolunu tutan 20 yaşındaki oyuncu, geçen sezonu tüm kulvarlarda attığı 14 gol ve yaptığı 7 asistle tamamladı.