Josef de Souza: “Burada Olmaktan Çok Mutluyum”

ANA SAYFAHABERLER → Josef de Souza: “Burada Olmaktan Çok Mutluyum”

Josef de Souza: “Burada Olmaktan Çok Mutluyum”

Josef de Souza: “Burada Olmaktan Çok Mutluyum”

Beşiktaş’ın Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza, TRT Spor’a konuştu. Ülke ve Beşiktaş gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan yıldız, ayrılık konusu dahil olmak üzere birçok konuda sorulara cevap verdi.

İşte Josef de Souza’nın açıklamalarından öne çıkanlar:

“Fiziksel Olarak Güçlenmem Gerekiyor”

Beşiktaşlı Josef de Souza, sağ dizinden ameliyat edildi

Konuşmasına sakatlık durumu hakkında bilgi vererek başlayan Brezilyalı, henüz tam olarak hazır olmadığını söyledi.

Yakın zamanda sahalara döneceğinin sinyallerini veren Josef de Souza, "Bugün aslında kısmi olarak antrenmana çıktım. Fiziksel olarak güçlenmem gerekiyor. Bu süreçte fiziksel kayıplar yaşıyorsunuz. Yakın zamanda yüzde yüz hazır olacağıma inanıyorum. Çok iyi çalışıyorum, çok fazla idman yapıyorum. Şu an iyi durumdayım. En yakın zamanda döneceğim." şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin Brezilya Olmasını İstemiyorum”

2 hafta önce İzmir’de Göztepe-Altay derbisinde yaşanan olaylar hakkında yorum yapan 33 yaşındaki orta saha, faillere verilen cezaların ağırlaştırılması gerektiğini ifade etti.

Kendi ülkesinde bu tarz olayların sıkça yaşandığını söyleyen de Souza, "Çok üzgünüm. Bir taraftar orada yaralandı. Başka bir taraftar sahada bir oyuncunun canına kast etti. Cezaların daha ağır olması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'yi çok seviyorum. Çok güzel bir ülke. Brezilya'da çok üzücü durumlar yaşanıyor. Oyuncuların o anlamda genel olarak sıkıntılar yaşadığını biliyorum. Türkiye'nin Brezilya olmasını istemiyorum, ki değil. Bu yaşanan olaylara verilen cezaların ağır olması gerekiyor. Umarım bunlar yaşanmaz. Türkiye bu tarz durumları hak etmeyen bir ülke." ifadelerini kullandı.

“Burada Olmaktan Çok Mutluyum”

Beşiktaşlı Josef de Souza, sağ dizinden artroskopik menisküs ameliyatı olacak

Sezonun 5.haftasında MKE Ankaragücü maçında yaşanan olaylar sonrası verdiği röportajda ayrılık konusundan bahseden Josef de Souza, o gün söylediği sözlerin duygularının etkisinde olduğunu söyledi.

Türkiye’yi evi olarak gördüğünü söyleyen Brezilyalı, "Daha önce söylemiştim o günkü söylediklerim yoğun duygular içerisinde yaptığım açıklamalardı. Ceza alma durumu beni gerçekten üzmüştü. Ben burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Burası evim gibi. Türkiye neredeyse benim evim. Ailem çok mutlu. Yakın zamanda çocuğum doğacak. Türkiye evim gibi. Burada kalmak istiyorum. Beşiktaş'a bana verdiklerinden dolayı müteşekkirim. Dileğim, isteğim Türkiye'de Beşiktaş'la bu hikâyeye devam etmek." şeklinde konuştu.

Valerien Ismael Dönemi

Şenol Güneş takımın başına geçmeden önce görevde olan Fransız teknik direktör Valerien Ismael hakkında konuşan Brezilyalı, eski çalıştırıcısının arkasından kötü sözler söylemek istemediğini ifade etti.

Kötü sonuçların tek sorumlusunun hoca olmadığını dile getiren Josef de Souza, "Giden hocaların ardından konuşmak benim tarzım değil. Sezonun başında iyiydik. Belki tam olarak hazır olmayan takımlara karşı oynadık ve kazandık. Daha zorlu takımlar geldikçe onlara direnemedik, istediğimizi yapamadık. Valerien Ismael'in bir sorunu yoktu, başarılı olamadı. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Beşiktaş'ta oynayan herkes kendine bakmalı. Başarısızlığın tek nedeni hoca değil. Valerien Ismael ile ilgili bir şey diyemem, grup olarak alınan sonuçlardı." ifadelerini kullandı.

Sözleşe Durumu

Josef de Souza, son olarak Beşiktaş’taki sözleşmesi hakkında konuştu.

Bu sezon sonu sözleşmesi bitecek olan 33 yaşındaki tecrübeli isim, "Karşılıklı bir güven ilişkisi var. Kulüp ve ben birbirimize karşı çok iyiyiz. Sözleşmeyi konuşmanın şimdi zamanı değil. Ben hazır olup sevdiğim camiaya yardımcı olmak istiyorum. Karşılıklı güvenimiz, imzadan veya kâğıttan daha fazla... Bunları düşünmüyoruz, bu durumu konuşmuyoruz özel olarak." diyerek sözlerini tamamladı.