Jose Mourinho İlk Kez Kaybetti

ANA SAYFAHABERLER → Jose Mourinho İlk Kez Kaybetti

Jose Mourinho İlk Kez Kaybetti

Jose Mourinho İlk Kez Kaybetti

31 Mayıs 2023 akşamı, futbol tarihinde bir ilke sahne oldu. Sevilla ile Roma arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi final maçını kazanan Sevilla, daha önceden hiçbir takımın başaramadığını başardı.

Budapeşte’de oynanan final, Jose Mourinho’nun teknik direktörlük kariyerinde kaybettiği ilk Avrupa kupası finali olarak tarihe geçti.

Tarihe Geçmişti

Daha önceden kariyerinde Porto (2), Inter, Manchester United ve Roma’da çıktığı 5 Avrupa finalinin tamamını kazanan Mourinho; ilk kez bir Avrupa finalinden mağlup ayrıldı.

Jose Mourinho, Porto ile 2002/03 sezonunda son 16 turunda Denizlispor’u elediği UEFA Kupası’nı kazanarak henüz 40 yaşında bir Avrupa şampiyonu olmuştu.

Ertesi sezon ise Avrupa futbol tarihinin en büyük peri masallarından birini yazan Mourinho, Porto’yu Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna taşımayı başarmıştı.

Inter’e ilk Şampiyonlar Ligi’ni, Manchester United’a ilk Avrupa Ligi’ni ve Roma’ya ilk Avrupa kupasını kazandıran Jose Mourinho; dün akşam Avrupa Ligi’ni en fazla kazanan takıma karşı kaybeden tarafta yer aldı.

Sevilla, Jose Mourinho’nun Roma’sını normal süresi ve uzatmaları 1-1 tamamlanan maçta penaltılar sonrasında yenerek kulüp tarihinin 7. Avrupa Ligi şampiyonluğunu kazandı.

Hakeme Ateş Püskürdü

Portekizli çalıştırıcı, takımının kaybettiği finalin ardından maçın İngiliz hakemi Anthony Taylor’u ağır bir şekilde eleştirdi.

Maçın içerisinde Sevilla lehine bir penaltı kararı veren ancak VAR müdahalesi sonucunda bu kararını iptal eden Taylor, Roma’nın penaltı beklediği ve çok tartışılan pozisyonda devam kararı vermişti.

Maçın ardından stadyum çıkışında “Bu bir rezalet!” şeklinde serzenişte bulunan Mourinho, basın toplantısında ise;

"Bu durumlara alıştığımızı söylemeliyim. Bu bir Avrupa finali ve bu tür maçta böyle bir hakemliği kabul etmek zor. Bu maçtaki hakemlikten bahsedersek, iki ya da üç değil çok daha fazla büyük hatalı kararlar alındı. Uzun süredir futbolun içinde olan bizler ne olup bittiğini hemen anlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Roma’dan ayrılığı gündemde olan Portekizli çalıştırıcı, bu konu hakkında ise “Pazartesi tatile gideceğim. Geldikten sonra konuşacağız. Kulüp yönetimine başka bir kulüple görüşmeye başlarsam onlara haber vereceğimi söyledim. Şu an itibarıyla başka hiçbir kulüp beni aramadı. Bu da benim Roma kulübüyle konuşma vaktimin geldiğini gösteriyor.” yorumunu yaptı.