Jorge Jesus’un Kulağı Rennes Maçında Olacak

ANA SAYFAHABERLER → Jorge Jesus’un Kulağı Rennes Maçında Olacak

Jorge Jesus’un Kulağı Rennes Maçında Olacak

Jorge Jesus’un Kulağı Rennes Maçında Olacak

UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe’nin teknik direktörü Jorge Jesus, grubun son haftasında oynayacakları Dinamo Kiev maçı öncesinde basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Son maçlar öncesinde 5 karşılaşmada topladığı 11 puanla gruptan UEFA Avrupa Ligi B Grubu’ndan çıkmayı garantileyen Fenerbahçe, liderlik için bu akşam (3 Kasım 2022) Dinamo Kiev ile karşı karşıya gelecek.

Grupta son sırada bulunan ve UEFA Avrupa Ligi’nde devam etme şansı kalmayan Dinamo Kiev maçında alınacak galibiyet, Rennes – AEK Larnaca maçının sonucunun da istenildiği gibi olması halinde Fenerbahçe’yi direkt olarak son 16 turuna yükseltecek.

“Avantaj Rennes’de”

Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında grupta çok başarılı bir performans gösterdiklerinin altını çizdi. Portekizli teknik direktörü buna rağmen liderlik için avantajın Fransız ekibi Rennes’de olduğunu belirtti:

"Grubu son maçı oynayarak tamamlayacağız. Grupta harika bir performans sergiledik ama sıralama belirlenmedi. Rennes ve Fenerbahçe'nin birincilik ihtimali var. Atılan goller belirleyici olabilir. Teorik olarak daha avantajlı olan Rennes, çünkü evlerinde oynayacaklar ama biz kazanmak için elimizden gelenin en iyisini yapıp, diğer maçın sonucunu bekleyeceğiz."

“Kim Daha Çok Atarsa Birincilik Koltuğuna Oturacak”

Karşılaşmanın ve grubun kaderini atılacak gol sayısının belirleyeceğinin altını çizen Jorge Jesus, maç içinde Rennes – AEK Larnaca karşılaşmasındaki sonuca göre de hareket edebileceklerini söyledi:

"Yarın maçtaki duruma göre bakabiliriz. Maçın ve rakibin skoruna bakarak belli kararlar verebiliriz. Daha fazla gol atan grubu 1. bitirebilir. Süreye, zamana ve sonuca bakıp karar vereceğiz. Her zaman olduğu gibi kazanmak için oynayacağız. Kim daha çok gol atarsa birincilik koltuğunda o oturacak. Grubu 1. bitiren takım direkt son 16 turuna katılacak. Bir tur eksik oynamakla beraber Şampiyonlar Ligi'nden gelen takımlarla eşleşmeyecek. İkinci bitiren daha zor takımlarla eşleşecek. Bunu engellersek bizim için daha iyi olur."

“Bizim En Büyük Hedefimiz Lig Şampiyonluğu”

Bu sezon sıkça başvurduğu kadro rotasyonunu Dinamo Kiev karşısında da kullanacağını belirten Jorge Jesus, “Takımı daha önceki UEFA Avrupa Ligi maçlarında nasıl yönettiysek, yine öyle yönetmeye çalışacağız. Her maçta rotasyon yaptık yarın da yapmaya çalışacağız. Bizim büyük hedefimiz lig şampiyonluğu. Bir önceki maçtaki yorgunluğun yarına yansımaması için de bunu uygulayacağız.” dedi.

Dinamo Kiev’in nasıl bir kadroyla çıkabileceği konusundaki sorulara “Bu Lucescu’nun problemi” diyerek cevap veren Jorge Jesus, iki takımın grubun ilk bölümünde yaptıkları maçla değerlendirilmemesi gerektiğin vurguladı:

“İlk maçın üzerinden çok süre geçti. Fenerbahçe takımı şu an çok daha güçlü ve iyi durumda. O zamankiyle kıyaslanamaz. İki takım da birbirini iyi tanıyor. Grubu 1. sırada bitirmek için elimizden geleni yapacağız. Galibiyet bile yetmeyecek, belki goller belirleyici olacak. Rennes eminim yarınki maçı kazanacaktır. Kaç golle kazanır bilmiyorum ama kazanacaktır.”