Jorge Jesus: “Futbolcular Politikacı Değiller”

ANA SAYFAHABERLER → Jorge Jesus: “Futbolcular Politikacı Değiller”

Jorge Jesus: “Futbolcular Politikacı Değiller”

Jorge Jesus: “Futbolcular Politikacı Değiller”

Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, UEFA Avrupa Ligi’nde deplasmanda 2-1 kazanılan AEK Larnaca maçının ardından basın toplantısı düzenledi.

Galibiyetten ve gruptan çıkmaktan dolayı memnun olduğunu söyleyen Portekizli çalıştırıcı; “Maç beklediğimiz gibi zor bir maçtı, asıl amacım gruptan çıkmaktı. Gruptan çıkaracak bir maç olacağını biliyorduk, Rennes ile grup liderliği için oynayacağız. Hedefimiz gruptan çıkmaktı. Bunu başardık. Avrupa'da aldığımız galibiyetler Fenerbahçe'nin Avrupa'da yukarıya çıkmasına ve Türk futbolunun gelişmesine yardımcı olacağını biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Jesus, sahaya çıkan 11 ve değişiklikler konusunda ise; “Maç içinde yaptığımız değişiklikleri, maça göre ayarlıyoruz. Maç öncesi hiçbir zaman karar vermiyoruz, maçın içinde buna karar veriyoruz. Hafta sonu oynayacağımız maçı düşünerek karar verdik. Sonradan oyuna giren oyuncular, bize çok iyi katkı verdi. Valencia maça hız getirdi." yorumunda bulundu.

Takımının 2 penaltı kazandığı maçta iki penaltıyı farklı isimlerin kullanması üzerine Portekizli teknik direktör penaltı konusuna şu şekilde açıklık getirdi: "Penaltı konusuna ben karar veriyorum, 4 tane penaltıcımız var. Valencia, penaltı kullandığı için nereye vuracağına dair bir bilgi olduğu için penaltıyı Batshuayi'ye verdi, bu kararı için kendisini tebrik ederim."

Jesus, bu galibiyetin taraftarlar açısından ne kadar önemli olduğunu şu sözlerle anlattı: "Maç sonu oyuncuları formalarını taraftarlara vermeleri gerektiğini söyledim. Biz aslında taraftarımız için futbol oynuyoruz, mutlu olmalarını istiyoruz. Burada olan taraftarlar Türkiye'de olmayan insanlar onun için güzel bir hatıra olmasını istedim."

Son olarak maçın atmosferi ve futbolculara gösterilen yaklaşım hakkında konuşan Jorge Jesus; "Zor bir maç olacağını biliyorduk, AEK Larnaca sahasında oynadığı maçları zorlaştırıyor ama bizim için zor bir maç olmadı. Biz galibiyete daha yakındık. Takımımızın yarısı yabancı ve iki ülke arasındaki gerilimi bilmiyorlar. Futbolcular politikacı değiller, sporcular." ifadelerini kullandı.