İtalyanlar Serilerini Korudu

ANA SAYFAHABERLER → İtalyanlar Serilerini Korudu

İtalyanlar Serilerini Korudu

İtalyanlar Serilerini Korudu

UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final aşaması, bu akşam oynanan 2 maçla başladı.

Aynı anda başlayan iki karşılaşmada 2 İtalyan temsilcisi Roma ve Juventus, Almanya’dan Bayer Leverkusen ve İspanya’dan Sevilla yer aldı.

Roma, Bayer Leverkusen ile Roma Olimpiyat Stadyumu’nda karşı karşıya gelirken Juventus ise sahasında Sevilla’yı ağırladı.

Dört takımın 18 Mayıs 2023’te oynanacak rövanş maçları için avantaj elde etmeye çalıştığı mücadelelerde 3 gol atılırken sadece 1 takım akşamı kazanarak bitirdi.

Roma Avantajı Aldı Seriyi Sürdürdü

Teknik direktör Jose Mourinho, Roma Olimpiyat Stadyumu’nda futbolculuk döneminden eski öğrencisi Xabi Alonso’nun çalıştırdığı Bayer Leverkusen’i ağırladı.

Futbolculuk kariyerinde birlikte en çok maça çıktığı ikinci teknik direktör olan (151 maç) Jose Mourinho karşısında kariyerinin Avrupa kupalarındaki ilk yarı finaline çıkan Xabi Alonso, sahadan mağlup ayrıldı.

Roma, rakibini Edoardo Bove’nin 62.dakikada bulduğu golle 1-0 mağlup etti ve tur için avantaj sağladı.

Başkent ekibi bu skorla birlikte, Avrupa kupalarında eleme aşamalarında evinde oynadığı son 7 maçtaki 6. galibiyetini aldı. Bu süreçte yalnızca Vitesse ile 1-1 berabere kalan Roma, başkentteki namağlup serisini sürdürdü.

Juventus Son Anda

UEFA Avrupa Ligi yarı finallerinin bir diğer karşılaşmasında ise Juventus, turnuva tarihinin en çok şampiyonluk yaşayan takımı olan (6 kez) Sevilla’yı konuk etti.

Tarihinde UEFA Avrupa Ligi yarı finallerinde boy gösterdiği tüm sezonlarda şampiyon olmayı başaran Sevilla, karşılaşmada öne geçen taraf oldu.

Dakika 26'da ağları sarsan Youssef En-Nesyri, takımını 1-0 öne geçirerek deplasmanda avantaj sağladı. Buna karşın maçı bırakmayan Juventus, karşılaşmanın son anlarında beraberlik golünü attı.

Federico Giatti’nin 90+7’de bulduğu golle beraberliği sağlayan Juventus, tur için dezavantajlı konumundan çıktı.

İtalyan ekibi bu beraberlikle birlikte 2009’dan beri UEFA Avrupa Ligi’nde evinde sürdürdüğü namağlup serisini de devam ettirmiş oldu.