İtalya Milli Takımının Başına Luciano Spalletti Getirildi

ANA SAYFAHABERLER → İtalya Milli Takımının Başına Luciano Spalletti Getirildi

İtalya Milli Takımının Başına Luciano Spalletti Getirildi

İtalya Milli Takımının Başına Luciano Spalletti Getirildi

İtalya Futbol Federasyonu, milli takımdan ayrılan Roberto Mancini’nin yerine getirilen teknik direktörü duyurdu.

Federasyon tarafından yapılan açıklamada Luciano Spalletti’nin milli takımın yeni teknik direktörü olduğu belirtildi.

1 Eylül’de Başlayacak

Spalletti’nin yeni görevine 1 Eylül’de başlayacağı ifade edilirken deneyimli çalıştırıcıyla 3 yıllık sözleşme imzalandığı da açıklandı.

“Zorluklar İçin Yardımcı Olacaktır”

İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina, imza sonrasında yaptığı açıklamada "Milli takımın harika bir teknik direktöre ihtiyacı vardı ve Spalletti, Azzurri'nin teknik direktörlük görevini kabul ettiği için çok mutluyum. Onun coşkusu ve uzmanlığı, önümüzdeki aylarda İtalya'yı bekleyen zorluklar için yardımcı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Napoli’yi Zirveye Çıkardı

Son olarak Napoli’yi çalıştıran teknik direktör, zirveye çıkardığı takımını geçtiğimiz sezon tam 33 sene sonra Serie A şampiyonu yaptı.

Daha önce Empoli, Sampdoria, Venezia, Udinese, Ancona, Zenit St. Petersburg, Roma ve Inter’i de çalıştırmış olan Spalletti, kariyerinde ilk kez bir milli takımın başına geçecek.

3 kez Serie A’da yılın teknik direktörü seçilen Spalletti’nin kariyerinde 2 Rusya Ligi, 2 İtalya Kupası, 1 İtalya Süper Kupası, 1 Serie A, 1 Rusya Kupası ve 1 Rusya Süper Kupası şampiyonluğu bulunuyor.