İsviçre Kamerun’u Tek Golle Geçti

ANA SAYFAHABERLER → İsviçre Kamerun’u Tek Golle Geçti

İsviçre Kamerun’u Tek Golle Geçti

İsviçre Kamerun’u Tek Golle Geçti

Katar 2022 FIFA Dünya Kupası’nın 5.gününde İsviçre ile Kamerun, G Grubu’nun ilk maçında karşı karşıya geldi.

Spor Toto Süper Lig’den Haris Seferovic ve Kevin N’Koudou’nun da forma giydiği maçta kazanan 1-0’lık skorla İsviçre oldu.

İsviçre’ye galibiyeti getiren golü, Kamerun doğumlu Embolo kaydetti.

“Sık Sık Yanlış Kararlar Verdik”

İsviçre Teknik Direktörü Murat Yakın, galibiyeti şu sözlerle değerlendirdi:

"İlk yarıda buna benzer birçok pozisyon yakaladık ama yanlış kararlar aldık. Golü hak etmiştik, doğru zamanda öne geçtik. Devre arasında takıma çok az hareket ettiğimizi söyledim. Kamerun top kayıplarına daha iyi tepki verdi. Buna rağmen biz baskın bir oyun oynadık, topa çok daha fazla sahiptik. Ancak son 15-20 metrede sık sık yanlış kararlar verdik. “

Murat Yakın, takım kaptanı Xhaka hakkında da konuştu:

“Xhaka? O zaten her zamanki pozisyonunda oynuyor. Arsenal'de defalarca gol atabileceğini kanıtladı. İyi pozisyon aldı ancak yeterince gol aramadı. Bu daha ilk maç, sabırlı olunmalı."

“Her Şey Mümkün”

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Kamerun Teknik Direktörü Rigobert Song, mağlubiyete rağmen umudunu koruduğunu belirtti:

"1990'da Kamerun, Arjantin'i yendi ancak finali Arjantin oynadı. Bu yüzden her şey mümkün. Kaybettiğimiz için umudumuzu kaybetmedik. Hala inanıyoruz.”

Öte yandan Rigobert Song, hayal kırıklığı yaşadıklarını da belirterek, “Hayal kırıklığı yaşıyoruz. Daha fazlasını istedik ama bilirsiniz, üst düzey futbol ayrıntılarla ilgilidir. Bir gevşeme oldu, bir gol yedik... Bu aşamadan sonra kendimizi, tüm maçların belirleyici olacağı bir duruma soktuk. Oyun anlamında üretmeye çalıştık, değerlendiremediğimiz şanslar yakaladık ama futbol budur. Oyuncularıma yüksek seviyenin ne olduğunu anlatmak istiyorum. Bunlar en önemli detaylar, baştan sona odaklanmanız gerekiyor.” dedi.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Karşılaşmada İsviçre adına tek golün sahibi olan Embolo ile birlikte sağ bekte görev yapan Silvan Widmer ve savunmanın merkezinde oynayan Nico Elvedi’de gösterdikleri performanslarla öne çıktılar.

Öte yandan Kamerun’da ise Jean Charles Castelletto’nun savunmadaki başarılı oyunu, puan için yeterli olmadı.