İstanbulspor MKE Ankaragücü Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → İstanbulspor MKE Ankaragücü Maç Önü Notları

İstanbulspor MKE Ankaragücü Maç Önü Notları

İstanbulspor MKE Ankaragücü Maç Önü Notları

İstanbulspor ve MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 9’uncu hafta mücadelesinde karşı karşıya gelecekler.

Süper Lig’e bu sezon yükselen iki takımın mücadelesi 8 Ekim 2022 (bugün) saatler 14:30’u gösterdiğinde Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumu’nda başlayacak.

Karşılaşmada orta hakem olarak Yasin Kol görev yapacak.

Sakat ve Cezalıların Durumu

Süper Lig’in 9’uncu hafta mücadelesi öncesinde her iki takımda da sakat futbolcular bulunuyor. Buna göre İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz’ın Denis Kovacevic ve Eslem Öztürk’ten MKE Ankaragücü karşısında yararlanmayacağı biliniyor.

Öte yandan MKE Ankaragücü’nde ise teknik direktör Ömer Erdoğan’ın sakatlıkları yüzünden kadroya alamayacağı oyuncular listesinde Sıtkı Ferdi İmdat bulunuyor. Öte yandan Marlon’un ise durumunun maç saatinde belli olması bekleniyor.

İstanbulspor 3 Kez Kaybetti

Süper Lig’e yıllar sonra yükselerek büyük bir başarı kazanan İstanbulspor, geride kalan 8 haftalık periyotta 7 maça çıktı.

Bu karşılaşmalarda rakiplerine 3 kez mağlup olan ligin yeni ekibi, ikisi de son 5 haftada olmak üzere 2 galibiyet aldı. İstanbulspor’un 2 maçı da beraberlikle sonuçlandı.

Geçtiğimiz hafta VavaCars Fatih Karagümrük karşısında 3 haftalık galip gelememe serisiyle çıkan teknik direktör Osman Zeki Korkmaz’ın ekibi, Andrea Pirlo’nun takımını geriden gelerek 2-1 mağlup etmiş ve galibiyet hasretini sonlandırmıştı.

Buna karşın İstanbulspor bu sezon henüz seyircisi önünde maç kazanamadı.

MKE Ankaragücü Ömer Erdoğan İle Toparlanmaya Çalışıyor

Ömer Erdoğan, çıkışa geçmek için alınacak bir galibiyetin önemine vurgu yaptı

2021/22 sezonunda Spor Toto 1. Lig’de çok başarılı bir performans göstererek Süper Lig’e geri dönen MKE Ankaragücü, sezona kötü başladı.

Tıpkı İstanbulspor gibi 8 haftada 7 maça çıkan sarı lacivertli ekip, bu süreçte yalnızca 2 maçtan puan çıkarabildi ve Süper Lig puan tablosunun 16’ncı basamağında kaldı.

Üst üste alınan kötü sonuçlarından ardından teknik direktörü Mustafa Dalcı ile yollarını ayıran yönetim göreve, Atakaş Hatayspor’daki performansıyla dikkat çeken Ömer Erdoğan’ı getirmişti.

Bu sezon ligdeki ilk ve şu ana kadarki tek galibiyetini 6’ncı haftada Demir Grup Sivasspor karşısında alan MKE Ankaragücü, geçtiğimiz haftayı ise lider Medipol Başakşehir’e 2-1 mağlup olarak bitirmişti.

MKE Ankaragücü Rakibine Üstünlük Kurdu

MKE Ankaragücü'nde galibiyet sevinci yaşanıyor

MKE Ankaragücü ve İstanbulspor, 1944’ten beri birbirlerine 52 kez rakip oldular.

Bu maçlarda sarı lacivertli ekibin, İstanbul temsilcisi karşısında büyük üstünlüğü dikkat çekti. Öyle ki iki takım arasındaki bu maçlarda MKE Ankaragücü 23 kez rakibini mağlup etmeyi başardı. Bununla birlikte İstanbulspor ise bu süreçte 8 galibiyet alabildi. İki takım arasındaki 21 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Öte yandan iki takımın son 5 karşılaşmasında da yine MKE Ankaragücü rakibine üstünlük kurdu. Bu maçların 4’ünü kazanan Başkent ekibi sadece geçen sezonun ikinci yarısında İstanbulspor’a mağlup olmuştu.

Dikkat Çeken Oyuncular

Karşılaşmada iki takım adına en dikkat çeken oyuncular Valon Ethemi ve Tolga Ciğerci olarak öne çıktılar.

Bu sezon takımına yaptığı skor katkısıyla İstanbulspor’un 8 puanının 5’ine doğrudan etki eden Valon Ethemi, geçen sezondan beri Osman Zeki Korkmaz’ın en güvendiği isimlerden biri olarak dikkat çekti.

Öte yandan MKE Ankaragücü’nde ise bir dönem Galatasaray ve Fenerbahçe’de de oynayan Tolga Ciğerci, takımı adın 1 gol 3 asist yaparak Başkent temsilcisinin bu sezonki gollerinin %57’sine doğrudan katkı yaptı.