İstanbulspor Ligde Kalmayı Başardı

ANA SAYFAHABERLER → İstanbulspor Ligde Kalmayı Başardı

İstanbulspor Ligde Kalmayı Başardı

İstanbulspor Ligde Kalmayı Başardı

Spor Toto Süper Lig’in 38. haftasında İstanbulspor, ligden düşmesi kesinleşmiş olan HangiKredi Ümraniyespor’u konuk etti.

Ligde kalmak için mutlak galibiyete ihtiyacı olan İstanbulspor, hedeflediği galibiyete farklı bir skorla ulaştı.

Topalli, Rroca, Muammer ve Eze’nin golleriyle 4-0 kazanan İstanbulspor, gelecek sezonda da Süper Lig’de mücadele etmeye hak kazandı.

İstanbulspor, bu sonuçla birlikte 41 puanda ligi tamamlarken HangiKredi Ümraniyespor 30 puanda kaldı.

“En Az Şampiyonluk Kadar Önemli”

İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, ligde kalmanın en az şampiyonluk kadar önemli bir başarı olduğunu söyleyerek oyuncularını kutladı.

Tekke, “Çok zor koşullardı. Diğer takımlarla karşılaştırmak mümkün değil. Buna rağmen tüm oyuncularımın her maçta gösterdiği performanstan dolayı tebrik ediyorum. Sonuç olarak en az şampiyonluk kadar önemli bir başarı. Umarım ülke futbolu bu başarıyı parametreleriyle düşünür. Buraya az da olsa gelen taraftarlarımızın emeğine sağlık. Kulüpte çalışan güvenlikten çaycısına, aşçısından bizlere hizmet eden ablalarımıza, kulüp medya sorumlusu Özcan Bey'e teşekkür ediyorum. Hak ettiğimiz yere ulaştık." şeklinde konuştu.

“Böyle Bir Oyunla Ayrılmak Üzdü”

HangiKredi Ümraniyespor Teknik Sorumlusu Hayati Köse, karşılaşmanın ardından takımın eksik olduğunu söyledi:

"İdeal kadromuzdan 5 oyuncumuz vardı. Cezalı ve sakat oyuncumuz çoktu. Kulübemizin tamamı 19 yaş altı oyunculardan oluşmuştu. Sadece 44 dakika topun arkasında kalıp direnmeye çalıştık. Bu hafta ligde kader haftasıydı. Böyle bir oyunla buradan ayrılmak bizi üzdü. Genç oyuncularımız biraz performansın altında kaldı. Kadromuzun yapabildiği buydu, iyi olan kazandı."

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Karşılaşmada İstanbulspor adına Eduart Rroca öne çıkan isim oldu. Arnavut futbolcu, maçı 1 gol ve 1 asistle tamamlayarak takımının ligde kalmasında büyük rol oynadı.