İstanbulspor Geriden Gelerek Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → İstanbulspor Geriden Gelerek Kazandı

İstanbulspor Geriden Gelerek Kazandı

İstanbulspor Geriden Gelerek Kazandı

Süper Lig’de 8’inci haftanın kapanışında VavaCars Fatih Karagümrük ve İstanbulspor karşı karşıya geldi.

Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada ev sahibi ekip Mbaye Diagne’nin 37’nci dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.

Ozdoev’in ortasında arka direkte düzgün bir kafa vuruşu yapan Diagne, bu sezon takımı adına 4’üncü golünü attı.

VavaCars Fatih Karagümrük karşısında ilk yarıyı 1-0 geride kapatan İstanbulspor, beraberliği 69’uncu dakikada gerçekleştirilen duran top organizasyonunda Rroca’nın attığı golle yakaladı.

Bu golden 5 dakika sonra oyuna giren Valon Ethemi, oyuna girdikten 2 dakika sonra ise Jetmir Topalli’nin golünde asisti yaptı ve İstanbulspor’u öne geçirdi.

Maçta başka gol olmayınca konuk ekip karşılaşmayı 2-1 kazandı. Bu sonucun ardından teknik direktör Osman Zeki Korkmaz’ın öğrencileri namağlup serilerini 4 maça çıkarıp 8 puanla Süper Lig’in 13’üncü basamağına yerleştiler.

Öte yandan VavaCars Fatih Karagümrük ise 4 haftanın ardından ilk mağlubiyetini yaşadı ve Süper Lig puan tablosunda 6 puanda kaldı.

Andrea Pirlo İstek Vurgusu Yaptı

Maçın ardından yayıncı kuruluş mikrofonlarına konuşan Andrea Pirlo: “Çok kötü bir maç oynadık. İstediğimiz gibi bir maç oynamadık. Hatta ilk yarıda hak ederek öne geçtiğimizi bile düşünmüyorum. Kendi aramızda nasıl öne geçtik diye konuştuk. Akabinde de maçı kapayamazsanız bu şeyler yaşanıyor. Hiç tahmin ettiğimiz gibi bir maç olmadı. Doğru yaklaşım, istek ve arzu olmazsa bu tip sonuçlarla karşılaşabileceğiniz maçlar. Burada da eksik olduğumuzu düşünüyorum.” dedi.

İtalyan teknik direktör, özellikle takımının sahada gösterdiği inanç eksikliğine vurgu yaparken konsantrasyon vurgusu yaptı:

“İnancı isteği sahaya yansıtmadığınızda bunlar başınıza gelebilir. Biz geçen hafta çok daha farklı bir maç oynadık. Bu tip maçlarda demek ki daha fazla zorlanıyoruz. Daha fazla konsantrasyon gerektiren ya da görece daha kolay görünen maçlarda. Bunları değiştirmemiz gerekiyor başka bir çaremiz yok.”

“Olduk Dediğimiz An Bittiğimiz Andır”

İstanbulspor, VavaCars Fatih Karagümrük'ü yendi

İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz ise maç sonunda mütevazi kadroyla bir oyun kültürü oluşturmak istediklerinden bahsetti: “Zaten kazanamadığımız maçlarda da ya da düşündüğümüz gibi olmadığı zaman da odaklandığımız şey hiçbir zaman skor olmadı. Oyunu kuvvetlendirmek, oyun kültüründen bahsediyordum. Bir takım olarak neler yapabiliriz? Geçen seneden bu yana bu böyleydi.”

Başta Valon Ethemi olmak üzere yaptığı değişikliklerden yüksek verim alan Osman Zeki Korkmaz, bu değişikliklerin takımı kendine getirdiğini belirtirken sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Hafta başından bu yana, maç öncesinde de söyledim, Karagümrük maçın temposu ne olursa olsa her an tehlike yaratabilecek ya da gol atabilecek bir takım. İlk yarı hiç memnun olmadığımız bir devreydi. Sahada 45 dakikada bir şey yoktu aslında iki takım adına da. Ama Karagümrük bir anda golü atabildi. Çünkü bunu yapabilecek usta ayakları var. Bu olduktan sonra devrede üç değişiklik yapmamız gerekti. Aslında uyuyorduk. Bir şok vermemiz, uyandırmamız gerekiyordu.”

İstanbulspor takımının her zaman konsantrasyonunu yüksek tutmak zorunda olduğunun altını çizen Osman Zeki Korkmaz, gelişmeyi sürdüreceklerini söyledi: “Bu galibiyetten sonra asla başka şeyler düşünmenin alemi yok. Biz, ‘olduk’ dediğimiz an bittik dediğimiz andır. Olmadık, hiç olmayacak da. Bu bitene kadar, ligde kaldığımız güne kadar böyle olacak.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

İstanbulspor’da VavaCars Fatih Karagümrük karşısında alınan galibiyette Valon Ethemi ve Jetmir Topalli, uyumlu görüntüleriyle galibiyette öne çıkan isimler oldular. Bu iki ismin yanında orta sahada Muammer Sarıkaya da takımının orta sahada en çok sorumluluk alan isimlerinden biriydi.

Öte yandan VavaCars Fatih Karagümrük’te ise günün çalışkan isimlerinden Magomed Ozdoev ve kırmızı siyahlı takım adına maçtaki tek golün sahibi Mbaye Diagne etkiliydi.