İstanbulspor’dan 3 Gollü Galibiyet

ANA SAYFAHABERLER → İstanbulspor’dan 3 Gollü Galibiyet

İstanbulspor’dan 3 Gollü Galibiyet

İstanbulspor’dan 3 Gollü Galibiyet

Spor Toto Süper Lig’de 25. haftanın kapanış karşılaşması, İstanbulspor ve Demir Grup Sivasspor arasında İstanbul’da oynandı. İstanbulspor, ilk dakikalarında öne geçtiği karşılaşmayı 3-0 kazanmayı başardı.

Ev sahibi ekip, 7.dakikada Valon Ethemi ile 1-0 öne geçti. 59’da Duhaney farkı ikiye çıkardı ve 88’de Eyenga-Lokilo skoru belirleyen isim oldu.

Ayrıca Demir Grup Sivasspor’da Max Gradel, karşılaşmanın 80. dakikasında kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Hafta içinde Fiorentina’ya karşı ya kırmızı kart gören Fildişi Sahilli isim, 4 gün içinde iki kez oyundan atılmış oldu.

Düşme hattında birbirine oldukça yakın olan iki takım, karşılaşmanın ardından aynı puana geldi. İki takımın da Süper Lig’deki puanı 24 oldu.

“Hata Yaptım”

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, karşılaşmanın ardından rotasyona giderek hata yaptığını söyledi.

Çalımbay, "Bugün bir antrenör olarak rotasyona giderek hata yaptım. Fiorentina maçında oynayan arkadaşlarımızın çoğunu oynatmadım. Hemen hemen bütün takımı değiştirdim. Ama maalesef beklediğim gibi olmadı. Üzüldüm, çok şey bekliyordum arkadaşlardan ancak maalesef beklediğimi alamadım. Bu da benim için hata oldu.” ifadelerini kullandı.

Deneyimli çalıştırıcı, "Önümüze bakacağız, önümüzde çok önemli bir Avrupa maçımız var. Sonra lig maçlarımız var. Kim ne derse desin biz bundan önceki sezonlar nasıl Avrupa'ya gittiysek inşallah bu sene de tekrarlayacağız. Ligde de çok iyi yere geleceğiz. Bu maç bizim için çok büyük bir ders oldu." diyerek taraftarına umut verdi.

“Galibiyet Çok Önemliydi”

Maçın ardından konuşan İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, 3 puanın çok önemli olduğunu söylerken Sivasspor’un rotasyonunu beklemediklerini de ifade etti.

Tekke, “Zor bir karşılaşmaydı. Sivasspor beklentimizin dışında, 6 rotasyonla oyuna başladı. Ön alan baskısı ile karşılaşmada başarılı olduk. Öne geçmemiz çok önemliydi. Rakibimizin çok pozisyonu vardı diyemeyeceğim. Ciddi bir geçiş takımı. Topu daha çok onlara verdik. Bu da plan dahilindeydi. Galibiyet çok önemliydi. 3 puan aldığımız için oyuncularımı kutlarım. Çok ciddi mücadele verdiler. 3-0 kimseyi yanıltmasın. Bizim işimiz kolay değil. Her maçımızda yüzde yüzümüzü vermek zorundayız. Bu da bir plan dahilinde yapmak zorundayız. Oyuncularım çok ciddi mücadele verdi. İki takımı da tebrik ederim" şeklinde konuştu.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

İstanbulspor’da takımının ilk golünü kaydeden Valon Ethemi, bu sezon Spor Toto Süper Lig’deki gol sayısını 10’a yükseltti.

Ayrıca İstanbulspor, bu maçla birlikte ligde üst üste 3 maçtır galip gelmeyi başardı.