İstanbul Başakşehir – Sivasspor Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → İstanbul Başakşehir – Sivasspor Maç Önü Notları

İstanbul Başakşehir – Sivasspor Maç Önü Notları

İstanbul Başakşehir – Sivasspor Maç Önü Notları

Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor, Süper Lig’de 9’uncu haftanın kapanış mücadelelerinden birinde İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda karşılaşacaklar.

Kadir Sağlam’ın yöneteceği karşılaşma saatler 20:00’ı gösterdiğinde başlayacak.

Medipol Başakşehir’de teknik direktör Emre Belözoğlu karşılaşma öncesinde cezalı durumda olan Mahmut Tekdemir ile birlikte sakatlıkları süren Leo Duarte, Mesut Özil ve Patryk Szysz’den Demir Grup Sivasspor karşısında yararlanamayacak.

Demir Grup Sivasspor’da ise Ahmed Musa, Leke James ve Ziya Erdal, sakatlıkları sebebiyle maç kadrosunda olmayacaklar.

Başakşehir Liderliği Korumak İstiyor

Başakşehir, Süper Lig'de yarın Sivasspor'u konuk edecek

Süper Lig 2022/23 Sezonu’nda henüz mağlubiyet yaşamayan Medipol Başakşehir, geride kalan 7 haftayı 5 galibiyet 2 beraberlikle bitirdi.

Bu sezon yalnızca geçtiğimiz hafta oynanan MKE Ankaragücü karşılaşmasında kalesinde gören Medipol Başakşehir, ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor.

7 maçta topladığı 17 puanla 8’inci haftayı lider kapatan teknik direktör Emre Belözoğlu’nun ekibi, Demir Grup Sivasspor’u yenip bu hafta da liderlik koltuğunu almak istiyor.

Demir Grup Sivasspor ile karşılaştığı son 7 maçta da mağlup olmayan Medipol Başakşehir (2 galibiyet & 5 beraberlik), kırmızı-beyazlı rakibi karşısında kalesini gole kapatırsa bir Süper Lig rekorunu egale edecek.

Buna göre Süper Lig’de 1986’dan beri hiçbir takım üst üste 5 iç saha maçını gol yemeden tamamlayamadı. Medipol Başakşehir, o dönemde Eskişehirspor’un kırdığı bu rekoru egale etmek için sahaya çıkacak.

Sivasspor Tarihinin En Kötü Başlangıcını Yaptı

Süper Lig’de 9’uncu hafta kapanırken ligde galibiyeti olmayan tek takım konumunda bulunan Demir Grup Sivasspor, 8 haftalık süreçte 4 galibiyet 4 beraberlik aldı.

Kulüp tarihindeki en kötü sezon başlangıcına imza atan Demir Grup Sivasspor’da teknik direktör Rıza Çalımbay, geçtiğimiz günlerde sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıklamıştı.

Daha önce tarihinde 3 deplasman maçından üst üste mağlubiyetle ayrılmayan kırmızı beyazlı takım, Medipol Başakşehir’den puan alamaması halinde bir ilki daha yaşayacak.

Dikkat Çeken Oyuncular

Medipol Başakşehir ile Demir Grup Sivasspor arasındaki mücadelede ev sahibi ekip adına dikkat çeken oyuncuların başında Deniz Türüç geliyor.

Kariyerinde Demir Grup Sivasspor’a karşı 3 gol 2 asist yapan Deniz Türüç, sadece Kasımpaşa karşısında bu istatistiğin üstüne çıkmayı başardı. (5 gol 1 asist)

Bu sezon takımının en golcü ismi olan Deniz Türüç, 9’uncu hafta karşılaşmasında da yine teknik direktör Emre Belözoğlu’nun en büyük kozu olacak.

Diğer yandan Demir Grup Sivasspor’da ise Max Gradel, her zaman olduğu gibi taraftarların çok şey beklediği isim olarak öne çıkıyor.

Kırmızı beyazlı takımın bu sezon 2+ gol atan tek ismi olan Gradel, kariyerinde gol atamadığı Medipol Başakşehir ağlarını ilk kez havalandırmaya çalışacak.