İspanyollar Arda Güler’in Olası Real Madrid Transferini Değerlendirdi

ANA SAYFAHABERLER → İspanyollar Arda Güler’in Olası Real Madrid Transferini Değerlendirdi

İspanyollar Arda Güler’in Olası Real Madrid Transferini Değerlendirdi

İspanyollar Arda Güler’in Olası Real Madrid Transferini Değerlendirdi

Fenerbahçe’nin 18 yaşındaki yıldızı Arda Güler’in ismi, sezonun sona ermesiyle birlikte birçok büyük kulüple anılıyor.

Real Madrid, Barcelona, Milan, RB Leipzig, Sevilla gibi kulüplerin Arda Güler ile ilgilendiği belirtilirken, Marca gazetesi milli oyuncunun olası Real Madrid transferini değerlendirdi.

Arda Güler’den “Türk İncisi” olarak bahseden gazete, “Avrupa’nın büyükleri onun için savaşıyor.” ifadeleriyle 18 yaşındaki oyuncu için çetin bir transfer mücadelesi olduğunu okuyucularına aktardı.

Real Madrid’e Transferin Artıları

Marca gazetesinde Joel Del Rio imzalı haberde, Arda’nın Real Madrid’e olası transferinin artı ve eksi yönleri masaya yatırıldı.

Milli oyuncunun Real Madrid’e transferindeki en büyük artı olarak Los Blancos’un onu çok istemesi gösterildi. Ayrıca Real Madrid’in uzun süredir Arda Güler’i takip ettiğinden ve taraftarların genç yıldızın kliplerinden çok etkilendiği vurgulandı.

Buna ek olarak Arda’nın top sürme yeteneklerini ön plana çıkarılırken onun “futbolun son virtüözlerinden biri” olabileceği belirtildi. Bu yönüyle milli oyuncunun, taraftarları Santiago Bernabeu tribünlerine çekebilecek kadar yetenekli olduğundan bahsedildi.

Ayrıca Arda Güler’in sezonu Fenerbahçe’de oynayarak geçirdiği ve bu yönüyle şimdiden çok fazla deneyime sahip olduğu ifade edildi. Haberde 18 yaşındaki yıldızın Messi ile kıyaslandığı ancak henüz kat etmesi gereken büyük bir mesafe olduğu da okuyuculara aktarıldı.

Real Madrid’e Transferin Eksileri

Marca, Arda Güler’in Real Madrid’e olası transferinin olumsuz yanlarını sıralarken Martin Odegaard’dan örnek verdi. Haberde, çok genç yaşta Real Madrid’e katılan ve büyük baskının olduğu başkent ekibinde beklentileri karşılayamayan şimdiki Arsenal kaptanının durumu hatırlatıldı.

Bu yönüyle Arda Güler’in de tıpkı Odegaard gibi sabırsız Real Madrid’de fazla forma şansı bulamama ihtimalinin olduğu öne çıkarıldı.

Real Madrid’in uzun zamandır gerçek bir 10 numara ile oynamadığının altı çizilirken, Brahim Diaz’ın dönüşünün de Arda Güler için kötü haber olabileceği belirtildi. Ayrıca Real Madrid’in Arda Güler’i transfer etmesi halinde onu kiralık olarak başka bir kulübe gönderme ihtimalinden de bahsedildi.