İspanya Uluslar Ligi Şampiyonu Oldu

ANA SAYFAHABERLER → İspanya Uluslar Ligi Şampiyonu Oldu

İspanya Uluslar Ligi Şampiyonu Oldu

İspanya Uluslar Ligi Şampiyonu Oldu

UEFA Uluslar Ligi’nde şampiyon, dün İspanya ile Hırvatistan arasında Feyenoord Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayla belli oldu.

Normal süresi 0-0 sona eren mücadelede şampiyonu penaltı vuruşları belirledi. İki takımın da 3’te 3 yaparak başladığı penaltı vuruşlarında eşitlik dördüncü penaltılarla birlikte bozuldu.

Lovro Majer’in penaltısını çıkaran Unai Simon, bir sonraki penaltıda Marco Asensio hata yapmayınca takımına büyük avantaj sağladı. Ne var ki bir sonraki penaltıda bu kez hata yapan taraf İspanya oldu. Perisic ile durumu 4-4’e getiren Hırvatistan, Aymeric Laporte beyaz noktada hata yapınca tekrar eşitliği sağladı.

Ancak beşinci penaltıda yine sahneye çıkan Unai Simon, Bruno Petkovic’in vuruşunda gole izin vermedi ve takımını şampiyon yapabilmesi için Dani Carvajal’e büyük bir şans verdi.

Real Madridli sağ bek oyuncusu bu şansı iyi değerlendirdi ve İspanya kupaya uzanan taraf oldu.

11 Yıl Sonra Gelen Kupa

Dünya futbolunda bir döneme damga vuran İspanya, 2008-2012 arasında katıldığı 3 büyük turnuvada da şampiyonluk yaşayarak tarihe geçmişti.

Pep Guardiola’nın yarattığı ikonik Barcelona takımından beslenerek çok başarılı bir jenerasyon yakalayan İspanya, EURO 2008’de zafere ulaşan takım olmuştu.

Matadorlar; Casillas, Ramos, Puyol, Pique, Xavi, Iniesta, Xabi Alonso, David Silva, Juan Mata, David Villa, Fernando Torres gibi büyük yıldızlarla dünyanın en güçlü kadrolarından birine sahipti. EURO 2008’den sonra 2010 FIFA Dünya Kupası’nda da şampiyonluk yaşayan bu kadro, EURO 2012’de ise tarihi başarılarına bir zafer daha ekledi.

Son 3 büyük turnuvanın şampiyonu olarak 2014 FIFA Dünya Kupası’nda Brezilya’ya giden İspanya, turnuvanın en büyük sürprizine imza atarak grup aşamasında Dünya Kupası’na veda etti. Bu aynı zamanda bir dönemin sonu olarak adlandırıldı.

EURO 2012’de kazandığı şampiyonluğun ardından bir daha kupa kazanamayan İspanya, bu dönemin sonunu ise 2023 UEFA Uluslar Ligi’nde şampiyonluğa ulaşarak bitirdi.

İspanya, teknik direktörü Luis de la Fuente ile birlikte 11 yıl süren bu döneme son verdi.

İspanya’nın Kupa Yolu

İspanya, UEFA Uluslar Ligi A klasmanında Portekiz, Çekya ve İsviçre’nin bulunduğu Grup 2’de yer aldı.

Bu grupta oynadığı 6 maçta sadece 1 kez (İsviçre’ye karşı) mağlup olan Matadorlar, grubu 11 puanla lider bitirdi.

Böylece yarı finalde İtalya’nın rakibi olan İspanya, Azzurri’yi de 2-1’lik skorla geçerek adını finale yazdırdı. Finalde ise Luka Modric önderliğindeki Hırvatistan’ı geçen Luis de la Fuente’nin ekibi kupaya ulaştı.