İspanya 2023 Kadınlar Dünya Kupası’nda Şampiyon Oldu

ANA SAYFAHABERLER → İspanya 2023 Kadınlar Dünya Kupası’nda Şampiyon Oldu

İspanya 2023 Kadınlar Dünya Kupası’nda Şampiyon Oldu

İspanya 2023 Kadınlar Dünya Kupası’nda Şampiyon Oldu

FIFA 2023 Kadınlar Dünya Kupası’nda final karşılaşması İspanya ve İngiltere arasında oynandı. Mücadeleyi Olga Carmona’nın 29. dakikada bulduğu golle kazanan İspanya, turnuvada şampiyon oldu.

İspanya, tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaşıp Almanya ve Norveç’in ardından FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nı kazanan 3. Avrupa ülkesi oldu.

Hem Erkeklerde Hem de Kadınlarda Dünya Şampiyonu Olan 2. Ülke

Daha önce ABD, Norveç, Almanya ve Japonya’nın kazandığı Kadınlar Dünya Kupası tarihinin 5. farklı şampiyonu olan İspanya, aynı zamanda erkeklerdeki başarısını da tekrarladı.

İspanya, tarihte FIFA Dünya Kupası’nı hem erkeklerde hem de kadınlarda kazanmayı başaran 2. ülke oldu.

İspanyollar daha önce erkeklerde 2010 Dünya Kupası’nı kazanmıştı. 4 kez FIFA Erkekler Dünya Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan Almanya’nın FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda ise 2 zaferi bulunuyor.

“İnandığımızı Gösterdik”

Maç sonrasında açıklamalarda bulunan İspanya Kadın Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Jorge Vilda, inanılmaz bir sevinç yaşadıklarını belirtti.

Vilda, “İnanılmaz bir sevinç yaşıyoruz! Destekleyen herkes için çok mutluyum. Oynayabileceğimizi, nasıl acı çekileceğini bildiğimizi, inandığımızı gösterdik. Biz şampiyonuz!” ifadelerini kullandı.

Wiegman Bir Kez Daha Finalde Kaybetti

İngiltere Kadın Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Sarina Wiegman, kariyerinde 2. kez bir Dünya Kupası finalinde kaybeden taraf oldu. Hollandalı çalıştırıcı, Hollanda’nın başında 2019 FIFA Kadınlar Dünya Kupası finalinde de ikincilikle yetinmişti.

Aitana Bonmati En İyi Oyuncu Seçildi

İspanya’nın şampiyonluğunda kilit bir rol oynayan Aitana Bonmati, Altın Top ödülünün sahibi oldu ve turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi. Bonmati’nin takım arkadaşlarından Salma Paralluelo turnuvanın en iyi genç oyuncusu seçilirken İngiltere’nin kalecisi Mary Earps de Altın Eldiven ödülünü elde etti.

Avustralya ve Yeni Zelanda’da düzenlenen turnuvada attığı 5 golle Gol Kraliçesi olan Japonyalı Hinata Miyazawa ise Altın Ayakkabı’yı kazandı.