İsmail Kartal: “Twente Maçı Çok Ama Çok Önemli”

ANA SAYFAHABERLER → İsmail Kartal: “Twente Maçı Çok Ama Çok Önemli”

İsmail Kartal: “Twente Maçı Çok Ama Çok Önemli”

İsmail Kartal: “Twente Maçı Çok Ama Çok Önemli”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Konferans Ligi play-off turundaki Twente eşleşmesinin ilk maçı öncesinde konuştu.

Hollanda temsilcisini değerlendiren Kartal, turu geçmeleri halinde çok mutlu olacaklarını vurguladı.

Twente’yi değerlendiren çalıştırıcı, “Twente hareketli ve koşan bir takım. Twente maçı çok ama çok önemli. İyi futbolla, avantajlı bir skor almak istiyoruz. Başarırsak çok mutlu olacağız." ifadelerini kullandı.

“Sakatların Bir Bölümü Yarın Dönecek”

Kartal, Twente maçındaki rotasyonun sakat oyuncuların durumuna göre belli olacağını belirtti:

“Sakatların bir bölümü yarın dönecek. Testler sonucunda kimin oynayacağına karar vereceğiz."

Furbolcuların sağlık durumunun kontrolü sırasında kullandıkları yöntemlerden bahseden İsmail Kartal, ilk 11 planlamasını nasıl yaptıklarını anlattı. 

İsmail Kartal, "Birincisi termal kamerayla futbolcuların kas yorgunluğuna bakıyoruz. İkincisi futbolcuların yorgunluklarını, gece kaç saat uyuduklarına kadar artık bu işin içine girdik. Bütün bunları hesaba katarak o günkü antrenmanda hangi oyuncuya ne kadar yükleme yapacağımıza karar veriyoruz. İlk 11 planlamasını da buna göre yapıyoruz." şeklinde konuştu.

“10 Türk Oynaması Tesadüf”

Kartal, Süper Lig’in son haftasında 10 Türk oyuncuyla sahada olduğu Samsunspor maçı hakkında konuştu. Bu durumun bir tesadüf olduğunu belirten teknik direktör, “Samsunspor maçında 10 Türk oynaması tesadüf. Daha dinlemiş ve daha sağlıklı oyuncular tercih ettiğimiz için böyle bir durum oldu. Her maçın hikayesi farklıdır.” sözlerini kullanarak açıklamalarını sonlandırdı.