İsmail Kartal: “Tadic ile Balık Tutmaya Gideceğiz”

ANA SAYFAHABERLER → İsmail Kartal: “Tadic ile Balık Tutmaya Gideceğiz”

İsmail Kartal: “Tadic ile Balık Tutmaya Gideceğiz”

İsmail Kartal: “Tadic ile Balık Tutmaya Gideceğiz”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda oynayacakları Zimbru maçı öncesinde basın toplantısında konuştu.

Sarı lacivertlilerin kamp çalışmaları ve transfer süreciyle ilgili bilgi veren Kartal, oyuncularıyla olan ilişkisine de değindi.

“%100 Hazır Değiliz”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal sözlerine, geride kalan kamp sürecini değerlendirerek başladı.

Takımın henüz hazır olmadığını vurgulayan deneyimli çalıştırıcı, “22-23 gündür takımla beraber çalışıyoruz. Geldiğimiz nokta itibarıyla yarın ilk resmi maçımıza çıkacağız. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda takımca hem fizik hem de oyun felsefesi olarak %100 hazır değiliz, sadece %50-%60 civarında hazırlandığımızı söyleyebilirim. Çünkü geç gelen oyuncularımız, milli takımdan dönenler ve sakat oyuncularımız var. Sürekli bu oyunculara bireysel çalışmalar yaptırıyoruz ki takımı fizik olarak aynı seviyeye getirelim. Sezon başı olduğu için işimiz kolay değil.” dedi.

Fenerbahçe’nin geçen sezondan daha farklı bir oyun sistemiyle oynayacağını ve oyuncuların buna alışmasının zaman aldığını belirten İsmail Kartal, “Geçen sene farklı bir oyun sistemi vardı, bu sene bizim sistemimiz farklı. Geçtiğimiz dönemde bıraktığımız oyun sistemini devam ettireceğiz. Bazı taktik antrenmanlarımızda bu değişimle ilgili zorluklar yaşayabiliyoruz. Geçmişte bizimle beraber çalışan oyuncularımız benim ne istediğimi çok net biliyorlar. Yeni gelen arkadaşlarımızla da yaptığımız analizler ve sahada yaptığımız pratiklerle çok net şekilde onlara ne istediğimi, beklentilerimi anlattım. Onlar da bunu yavaş yavaş anlamaya başladılar. İnşallah yarınki maçta, yapmış olduğumuz çalışmalarla ilgili güzel sinyaller verir ve lige öyle başlarız diye ümit ediyorum.” diye konuştu.

“Görüşmelerimiz Devam Ediyor”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, sarı lacivertli takımın transfer çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Yönetim ve Başkan Ali Koç’un transferleri gerçekleştirmek için yoğun çaba harcadığının altını çizen İsmail Kartal, “Yaptığımız transferler var. Yapabileceğimiz ve şu an üzerinde çalıştığımız transferler var. Başkanımız ve yönetimimiz çok sıkı bir şekilde bu çalışmaları sürdürüyorlar. Biz yarınki maça odaklandık ama hala aramızda geç geldiği için kadroya alamadığımız oyuncular var. Onlar yarın belki kadroda olmayacaklar ama onların en kısa sürede takıma katılabilmeleri için ilgili de çalışmalar sürüyor.” şeklinde konuştu.

İsmail Kartal ayrıca yeni sezonda hedeflerinin yarıştıkları tüm kulvarlarda kupa kazanmak olduğunu söyledi:

“Mevcut kadroya daha birçok oyuncu katılacak. Katılmasını beklediğimiz A planı, B planı, C planı var. Transferler kolay olmuyor ya ekonomik problemler çıkıyor ya başka birileri devreye giriyor. Biz de sadece 1-2 kişiye odaklanmıyoruz. Biz, takımımızın yükünü kaldırabilecek oyuncuları transfer edebilmek için bütün ekibimizle birlikte gece gündüz çalışıyoruz. 4 kulvarda yarışıp, 3 kulvarda mücadele edeceğiz. Bu seneki hedefimiz bütün kupalara talip olmak.”

Takıma yıldız oyuncu transferi yapıp yapmayacaklarına ilişkin gelen soruları da yanıtlayan İsmail Kartal, “Biz yıldız oyuncudan ziyade ihtiyacımız olan yerlere oyuncular alacağız. Tabii ki içinde yıldızlar da olacak, biz de olmasını istiyoruz. Kaleci konusundaysa başkanımızla konuştuk. Başından beri başkanımız bu konuyu yürütüp transferin gerçekleşmesi için her türlü çabayı gösteriyor. Birkaç oyuncu daha gelecek. Ben çok şeffaf bir insanım, hayatımda en sevmediğim şey yalancı duruma düşmektir. 1-2 tane oyuncu bitebilir. Çok önemli oyuncularla görüşmelerimiz devam ediyor, bunların başında da kaleci var.” diyerek stratejilerini açıkladı.

“Tabii ki yeni bir planlama içerisindeyiz. Takımdan ayrılmasını düşündüğümüz, teklif gelen oyuncular var.” ifadelerini kullanan İsmail Kartal, yakın zamanda oyuncu satışı yapacaklarının sinyalini de vererek “Çok kalabalık olduğumuz için onların bir bölümünü ayırdık, ayrı saatlerde çalışıyoruz. Şu an 2-3 tanesine teklif var. Bu teklifler sonucunda yakın zamanda onların değerlendirileceğini düşünüyoruz.” dedi.

“Dzeko ve Tadic Çok Önemli Profesyoneller”

Sarı lacivertli takımın geçtiğimiz günlerde kadrosuna kattığı Dusan Tadic ve Edin Dzeko’yu da değerlendiren İsmail Kartal, iki yıldızının profesyonelliğine vurgu yaptı.

“Dzeko ve Tadic, dünya çapında önemli kariyere sahip futbolcular. Çok önemli profesyoneller. Geldikleri günden itibaren takımdaki tüm oyunculara örnek davranıyorlar, herkesle yakın ilişki içerisindeler. Ben de zaten çok net bir insanım. Benim her şeyim açık ve nettir. Onlar da bundan çok memnunlar. Kim oynayacak, kim oynamayacak, ben ne istiyorum, taraftarımız bizden ne bekliyor, Fenerbahçeliler sahada nasıl bir takım/futbolcu görmek istiyor? Ben sürekli bunları anlatıyorum. Arkadaş gibiyiz onlarla biz. Çünkü onlar da bunu net bir şekilde anlasın diye birbirimize pozitif enerji verip yardımcı oluyoruz. Onların şu andaki davranışlarından çok memnunum.”

Takımının yarın oynayacağı maçta kullanacağı taktik ve stratejinin, bütün bir sezon için ipucu verebileceğini belirten Kartal, “Yarınki maç size sezon geneli için bir ışık verebilir. Sezon genelinde sistemimizde bir değişiklik olmayacak. 4-3-3, 4-2-3-1 ve 4-1-4-1 gibi oynayacağız. Oyun içerisinde rakibe göre varyasyonlara dönüyoruz. Bu sistemden vazgeçmeyeceğiz.” diye konuştu.

“TFF ve Kulüp Başkanlarının Alacağı Karar Değil”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, gelen bir soru üzerine Trendyol Süper Lig’de uygulanacak yabancı kuralına da değindi:

“Yabancı kuralı ülkemizde çok tartışılan bir konu. Burada konuşsak saatlerce sürebilir. Çok açılımlı olan bir konu. Bütün kulüpler bundan rahatsız, herkes şikayetçi. Burada bir ortak yol bulunması lazım. Bunun için de bence kulüp başkanları, federasyon ve Türkiye’deki teknik direktörlerin olması lazım. Bu sadece TFF ve kulüp başkanlarının alacağı bir karar değil bana göre. Burada teknik direktörlerin de olması lazım.”

“Unutmayın Büyük Fenerbahçe Taraftarı”

Fenerbahçe’nin deneyimli teknik direktörü İsmail Kartal, konuşmasının bir bölümünü ise Fenerbahçe taraftarlarına seslenmeye ayırdı.

Onların desteğine her zaman ihtiyaçları olduğunu söyleyen İsmail Kartal, hazırladığı metni okurken şu ifadeleri kullandı:

“Çubukluyu giyen her oyuncumuz en iyi oyuncumuzdur. Çubukluyla sahaya çıkan takım, en iyi takımdır. Bu taraftar ve bu camia, her şeyin en güzeline ve en iyisine layıktır. Fenerbahçe futbol takımı, bu sene formasının karşılığını ve armasının değerini sahada en iyi mücadeleyle verecek. Her futbolcu üzerindeki sorumluluğu bilecek, buna inanın. Şunu unutmayın. Bu takımın, bu çocukların sadece sizin desteğinize ihtiyacı var. Sizin birlik beraberliğiniz, sevgi ve desteğiniz… Geri kalan her şey bizim sorumluluğumuzda. Yarın akşamki maçtan başlayarak tüm desteğinizi bu takıma gösterin. Tribünlerde sizler, sahada bizler tek bir enerjiyle mücadele etmeliyiz. Bunu lütfen hiç unutmayın büyük Fenerbahçe taraftarı.”

“Tadic Çok Pozitif Bir Çocuk”

İsmail Kartal, yine gelen bir başka soru üzerine ise Dusan Tadic ile aralarındaki ilişkiyi anlattı. Oyuncusuyla balık tutmaya gitmek için sözleştiklerini söyleyen Kartal, şu ifadeleri kullandı:

“Tadic çok pozitif bir çocuk, çok büyük bir profesyonel. Gelir gelmez herkese pozitif enerjisini verdi. Ajax’ta yaptıklarını bana anlattı. Şu an bizim sistemimizi, yolumuzun doğru olduğunu, orada da aynı şeylerin yapıldığını ve sistem hakkında çok büyük farklılıklar olmadığını söyledi. Biraz özel hayata girdik, çocuklarımızdan bahsettik. Ben balıkçı bir ailenin çocuğu olduğumdan bahsettim. O da balık tutmayı çok sevdiğini söyledi. ‘Beni götür müsün?’ dedi. ‘Neden olmasın?’ dedim. Birbirimize tuttuğumuz balıkları gösterdik. Aramızda güzel bir diyalog oldu. En yakın zamanda bir boşluk bulabilirsek oğullarımızla birlikte Anadolu Kavağı’nda balık tutmaya gideceğiz.”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal son olarak ise Cengiz Ünder hakkında çıkan iddiaları değerlendirdi:

“Cengiz Ünder gibi Avrupa’nın önde gelen kulüplerinden birkaç tane oyuncuyla transfer görüşmelerimiz devam ediyor. Herhangi bir şey söylememiz yanlış olur.”