İsmail Kartal: “Konferans Ligi Şampiyonluğu Neden Olmasın?”

ANA SAYFAHABERLER → İsmail Kartal: “Konferans Ligi Şampiyonluğu Neden Olmasın?”

İsmail Kartal: “Konferans Ligi Şampiyonluğu Neden Olmasın?”

İsmail Kartal: “Konferans Ligi Şampiyonluğu Neden Olmasın?”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turunda yarın oynanacak Maribor maçının öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Tecrübeli teknik direktör, gündeme dair birçok önemli konuya değindi. İşte İsmail Kartal’ın açıklamalarından öne çıkanlar:



“Maribu Zimbru’ya Göre Daha Zor”

İsmail Kartal, yarın karşı karşıya gelecekleri Maribor’un; 2. ön eleme turundaki rakipleri Zimbru’dan daha iyi bir takım olduğunu söyledi.

Kartal, "Maribor, Zimbru'ya göre daha iyi futbol oynamaya çalışan, daha genç, daha fazla koşan bir takım. Her geçen gün daha iyi birbirimizi anlayarak ilerlemeye çalışıyoruz. Yarın da kendi seyircimizin önünde iyi oynayarak avantajlı bir skor almak istiyoruz. Zimbru ile karşılaştırırsak işimiz daha zor olacak." şeklinde konuştu.

Okan Buruk’a ve Tete Konusuna Yanıt Verdi

İsmail Kartal, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un dün akşam alınan 3-0’lık galibiyet sonrası yaptığı “Bu maç bana Fenerbahçe maçını hatırlattı.” açıklamasına yanıt verdi:

"Bunlar küçük söylemler. Türk takımlarının Avrupa'da birbirini desteklemesi lazım. Bizim hedefimiz ülke puanını yükseltmek. Avrupa'daki tüm Türk takımlarına başarılar diliyoruz.”

Ayrıca İsmail Kartal, hem Fenerbahçe hem Galatasaray ile adı geçen ve Fabrizio Romano’ya göre Galatasaray’ın sözleşme imzalayacağı Tete hakkında konuştu.

Kartal, "Tete en başından beri bizim transfer listemizde yoktu. Kulübümüz gerekli açıklamayı yaptı. Bize teklif edildi ancak hem ben uygun bulmadım hem kulübümüz uygun bulmadı. Bir de işin bonservis kısmı var. Tete ayarında veya daha üstün isimleri kadromuza katmak için uğraşıyoruz."

“Ben rakibim istiyor diye hiçbir zaman bir oyuncuyu kulübe transfer ettirmem. Bunu başkanımız da biliyor. Bir kulüp farklı teklifler yaparak bir oyuncuyu transfer edebilir. Buna çalım denmesini doğru bulmuyorum. Çalım sahada olur. Bize lazım olan, kaliteli ve Fenerbahçe kalitesini ortaya koyacak oyuncuları istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Konferans Ligi Şampiyonluğu Neden Olmasın?"

62 yaşındaki teknik direktör, son olarak Fenerbahçe’nin UEFA Konferans Ligi’ni kazanabilecek seviyede olduğunu söyleyerek sözlerini noktaladı:

"Takımımız ile çok güzel bir göbek bağı kurduk. Dzeko, Tadic, Mert Hakan takıma sahip çıkan oyuncular. Geri bildirimler de çok iyi şu ana kadar. Umarım bunu sezon sonuna kadar sürdürürüz. Konferans Ligi şampiyonluğu neden olmasın? Bütün çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. Fenerbahçe'nin hedefi, olduğu her turnuvayı kazanmaktır."