İsmail Kartal İçin İmza Töreni Düzenlendi

ANA SAYFAHABERLER → İsmail Kartal İçin İmza Töreni Düzenlendi

İsmail Kartal İçin İmza Töreni Düzenlendi

İsmail Kartal İçin İmza Töreni Düzenlendi

Fenerbahçe, yeni teknik direktörü İsmail Kartal için imza töreni düzenledi. 62 yaşındaki çalıştırıcı, Fenerbahçe ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve İsmail Kartal, imza töreninde önemli açıklamalar yaptı. İşte Ali Koç ve İsmail Kartal’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Şampiyonluk Açıklaması ve Eleştiriler

Ali Koç, 2023/24 sezonunu şampiyon olarak tamamlayacaklarına emin olduğunu söylerken Türk futbolu ve hakemler hakkında büyük eleştiriler yaptı.

Koç, "Hiç büyük konuşmayan biri olarak şampiyon olacağımızdan şüphe duymuyorum. Benim için ne derseniz deyin ama bu çocukları ve hocamızı her zaman destekleyin. Haksızlığa uğradığımız zamanda da bu kulübün en büyük savunucusu olun." şeklinde konuştu.

Ali Koç, "Son üç sezonda en çok puan toplayan takım Fenerbahçe. Ne hikmetse Fenerbahçe lehine hiç hakem hatası yok. Aleyhine o kadar çok ki... Sahada adil rekabet olması için lobi mi yapmak gerekiyor?" sözleriyle hakemleri eleştirdi.

"Maalesef Türkiye'de şampiyonluklar sadece sahada kazanılmıyor. Fenerbahçe taraftarları, yıllardır süren şampiyonluk hasretinin verdiği gerginlikle futbol takımımıza yeterince kredi vermiyor." diyen Ali Koç, Fenerbahçe taraftarına da seslendi.

Saha İçi Sistem Açıklaması

İsmail Kartal, Fenerbahçe’nin gelecek sezon kullanacağı dizilişler hakkında fikir belirtirken; Ali Koç ise Jorge Jesus’a atıfta bulundu.

İsmail Kartal, "4-3-3 ve 4-2-3-1 sistemi ile oynayacağız, benim sistemim belli. Oyun akışına göre çift santrfora da geçebiliriz." ifadelerini kullandı.

Ali Koç ise, Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Jorge Jesus hakkında; "Üçlü sistem olmuyor diye Vitor Pereira ile yollarımızı ayırmıştık. Dolayısıyla üçlü sistem oynamayan bir hocayı tercih ettik. 30 yıllık hoca, Türkiye'de üçlü denemeye başladı. Üçlü oynadığımız 10 maçta, 4 mağlubiyet, 1 beraberliğimiz var." şeklinde konuştu.

“Bu Hasreti Bitireceğiz”

İsmail Kartal, Fenerbahçe’deki geçmiş dönemlerini değerlendirerek bu sezon şampiyon olacaklarını söyledi.

Kartal, "2014/15'te şampiyonluğu biz kaybetmedik, bizim elimizden alındı. Kurşunlandık. İkinci gelişimde de evde içim rahat değildi. Hep bir şekilde yarım kaldı. Taraftarımızla birlikte bu hasreti bitireceğiz." dedi.

Geçtiğimiz yılda neler yaptığını söyleyen 62 yaşındaki teknik direktör, "Son bir senede ne yaptık? Bir yıldır yardımcılarım yurt dışındaki hocaları yakından takip etti, ben de ülke içindeki hiçbir şeyi kaçırmadan takip ettim. Trendi takip etmeniz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

“Arda Güler Fenerbahçe’de Kalmayı İstemedi”

Başkan Ali Koç, son olarak son haftalarda hem Türkiye hem de dünya basınını meşgul eden Arda Güler’in transferi hakkında bilgi verdi.

Ali Koç, "Arda Güler'in kiralık kalması modelini içeren teklifler vardı. Ancak Arda, Fenerbahçe'de kalmak istemedi." diyerek Arda Güler’in ayrılacağını açıkladı.

Ayrıca Ali Koç, "Bir sürü genci son yıllarda yurt dışına yolladık, hepsi tek tek geri dönüyorlar. Yer ve zaman da çok önemli." ifadelerini kullanarak sözlerini noktaladı.