İrfan Can Kahveci: “Bir İnsan Gelir Ve Bir Ülkenin Kaderini Değiştirir”

ANA SAYFAHABERLER → İrfan Can Kahveci: “Bir İnsan Gelir Ve Bir Ülkenin Kaderini Değiştirir”

İrfan Can Kahveci: “Bir İnsan Gelir Ve Bir Ülkenin Kaderini Değiştirir”

İrfan Can Kahveci: “Bir İnsan Gelir Ve Bir Ülkenin Kaderini Değiştirir”

Fenerbahçeli milli futbolcu İrfan Can Kahveci, antrenman sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İrfan Can Kahveci, hazırlık kampının istedikleri gibi geçtiğini ve hedeflerinin sezonun geri kalan kısmını başarılı şekilde geçirmek olduğunu belirtti.

Kahveci, hocası Jorge Jesus’tan da övgü dolu sözlerle bahsetti.

“Hazırlık Maçlarını Lig Maçı Gibi Geçirdik”

Hazırlık döneminde oynanan maçlara ligdeki ciddiyetle çıktıklarını söyleyen İrfan Can Kahveci, hazırlıkların iyi geçtiğini ve verimli bir kamp yaptıklarını söyledi. Kahveci, “Hazırlık maçlarını lig maçı gibi geçirdik. Takım içinde güzel bir arkadaşlık var. Size de yansıyor zaten. Güzel bir kamp geçirdiğimizi düşünüyorum. Verimli bir kamp oldu.” diye konuştu.

İrfan Can Kahveci, ara öncesinde hazır bir durumda olduklarını belirtirken ara sonrasında da bu şekilde devam etmek istediklerini sözlerine ekledi. Kahveci “İyi hazırlandık. Hazırlık maçlarını da lig maçı gibi oynadık, hazırlık maçı gibi görmedik. Zaten devre arasına girmeden hocamız bizi iyi hazırladığı için biraz yorulduk. İnşallah araya girmeden önceki gibi devam ederiz.” dedi.

“Kupayı Messi’nin Kazanmasını İstiyorum”

Katar 2022 FIFA Dünya Kupası ile ilgili de yorumda bulunan oyuncu, takımda Messi ve Ronaldo tartışması olduğundan da bahsetti. Milli oyuncu, “Dünya Kupası’nı çok iyi bulduk. Özellikle ligler devam ederken oynanmasına rağmen öncekilere göre daha iyi bir turnuva. Bizim takımda Messi ve Ronaldo tartışması var. Çoğunluk Messi’de. İkisine de saygı duyuyorum, ikisi de çok iyi oyuncular ama yetenek olarak Messi’yi biraz daha önde görüyorum. İnşallah yarın da kupayı kaldıracak. Takımda Ronaldo’yu seven Mert Hakan Yandaş’ı destekleyenler de var. Dünya Kupası maçlarında Messi’nin performansından sonra Mert’in sesi kısıldı. Messi, finalde de inşallah bir şeyler yapar, kupayı onun kazanmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“Hep Şut Çalışıyorum”

Orta saha oyuncusu ligdeki Trabzonspor maçını da kazanmak istediklerini söyleyerek, “Trabzonspor maçı önemli bir maç ama konuşmak için henüz erken. Kazanmak istiyoruz.” dedi.

Sürekli şut çalıştığından bahseden İrfan Can Kahveci, çocukken izlediği maçların oyun anlayışına da yansıdığını söyledi. Kahveci “Gerçekten şut çalışıyorum. Uzun yıllar boyu da çalıştım yani. Bir iki senelik bir olay değil. Hep şut çalışıyorum, doğuştan gelen bir yeteneğim de var. Çocukluğumda çok maç izlerdim, onlar da otomatik olarak ayağıma yansıyor.” şeklinde konuştu.

"Burası Beni Çok Olgunlaştırdı"

Fenerbahçe'de olgunlaştığını dile getiren İrfan Can Kahveci, Jorge Jesus’un performansına olumlu katkı sağladığını söyledi:

“Burası beni çok olgunlaştırdı, hocamızın da gelişiyle daha çok çalışmaya gayret gösterdim. İnşallah uzun yıllar ülkemizde kalır. Ülkemize öğreteceği çok şey var. Hem saha içinde ve saha dışında. Düşünce yapısı çok şey değiştiriyor. Onun da etkisi var üzerimizde.”

İrfan Can Kahveci, teknik direktör Jorge Jesus’un uzun yıllar boyu Türkiye’de kalmasını istediğini de sözlerine ekledi. İrfan Can Kahveci, “Hocamıza kalıp kalmayacağını sormadık ama benim temennim kalması yönünde. İnşallah uzun yıllar ülkemizde kalır diyorum. Bir insan gelir ve bir ülkenin kaderini değiştirir, hoca da öyle bir insan, inşallah uzun yıllar burada devam eder.” diyerek sözlerini bitirdi.