İrfan Can Kahveci: “2 Kupayı Buraya Getireceğiz”

ANA SAYFAHABERLER → İrfan Can Kahveci: “2 Kupayı Buraya Getireceğiz”

İrfan Can Kahveci: “2 Kupayı Buraya Getireceğiz”

İrfan Can Kahveci: “2 Kupayı Buraya Getireceğiz”

Fenerbahçe’nin 27 yaşındaki milli futbolcusu İrfan Can Kahveci, gündeme ilişkin konularla ilgili FB TV'ye açıklamalarda bulundu.

Taraftarların son oynanan maçta kendisine yönelik olarak gerçekleştirdiği ıslıklı protestodan, Fenerbahçe kariyerine kadar birçok farklı konuda fikirlerini paylaşan İrfan Can Kahveci, sezonla ilgili umutlu konuştu.

İşte İrfan Can Kahveci’nin açıklamalarından öne çıkanlar:

“Üzerime Yapılan Algılar Var”

2.5 yıldır Fenerbahçe forması giyen milli oyuncu, geçmişteki transfer tercihinden dolayı kendisine yüklenildiğini iddia etti.

Kahveci, “Sırf diğer tarafı seçmediğim, Fenerbahçe’yi seçtiğim için sürekli üzerime algılar yapıldı. 2,5 senedir herkes algı yapma çabasında çünkü ben Fenerbahçe’yi seçtim. Fenerbahçe Türkiye’nin en büyük kulübü. Fenerbahçe uzun zamandır şampiyonluk hasreti çekerken bunu değiştirmek için geldim buraya. Fenerbahçe’nin şampiyon olmasını her şeyden çok istiyorum.” diye konuştu.

Fenerbahçe döneminde kariyerinin en ağır sakatlıklarından bazılarını yaşadığını söyleyen İrfan Can Kahveci, bu durumu atlatmak için elinden gelen her şeyi yaptığını vurguladı:

“Kariyerimde hiç yaşamadığım sakatlıkları üst üste yaşadım. Bu yıl başında bunları atlatabilmek için profesyonel destekler aldım. Fenerbahçe'mizi şampiyon yapabilmek için elimden ne geliyorsa onu yapmaya çalıştım. Bunun sonucunda bu sene 1 gün bile antrenman kaçırmadım, sakatlık yaşamadım.”

“Kim Üzülmez?”

Fenerbahçe’nin Yukatel Kayserispor ile yaptığı son maçta tribünler tarafından ıslıklı protestoya maruz kalan 27 yaşındaki orta saha, bunun kendisini üzdüğünü söyledi.

“Her zaman Fenerbahçe taraftarının beni ıslıklamasına üzülürüm. Kim üzülmez ki? Bu 2,5 senede zaman zaman oldu böyle şeyler. Hiçbir zaman taraftarımıza tepki göstermedim, tavır koymadım. Yapamam çünkü ben Fenerbahçeliyim, Fenerbahçe taraftarıyım.”

Taraftarların ıslıklı protestosuna karşın üzüldüğü için maç sonunda soyunma odasına gitmek istediğin anlatan İrfan Can Kahveci, teknik direktörü Jorge Jesus’un kendisine olan desteğinden bahsetti.

İrfan Can Kahveci, “Maçta iyi oynayan arkadaşlarımız vardı, maçtan sonra onların alkışlanması için ben direkt içeri girmek istedim. Hocamız da bana destek oldu. Biliyorlar psikolojik olarak nasıl bir durumda olduğumu çünkü taraftarlarımızın böyle davranmalarına çok üzülüyorum. O yüzden içeri girmek istedim, arkadaşlarım alkışlansın diye. O ortamı bozmak istemedim. Hocamız da beni teselli etmek için geldi, sarıldı. Ben de hocamıza, ‘Problem yok, ben içeri gireyim, tavrım yok.’ dedim.” diye konuştu.

Ortaya çıkan görüntünün yanlış anlaşıldığını ifade eden İrfan Can Kahveci, Fenerbahçe taraftarına asla tavır yapmayacağını yineledi:

“O görüntü yanlış anlaşılmaya yol açtı. Benim hiçbir zaman Fenerbahçe taraftarına karşı tavrım olamaz. Ben bu kulübün taraftarıyım. Fenerbahçe’nin şampiyon olması için elimden ne geliyorsa onu yaparım. Oynasam da kulübede de otursam tribünde de otursam takımın şampiyon olması için elimden ne geliyorsa yaparım. Her zaman da yapacağım.”

“Birlik Olmamız Lazım”

Röportajının son bölümünde taraftarlara seslenen İrfan Can Kahveci, Fenerbahçe’nin ligde ve kupada iddialı olduğunun altını çizdi.

Taraftarlarına birlik ve beraberlik çağrısı yapan milli oyuncu, “Ligin bitmesine 9 hafta kaldı. Taraftarımız son haftaya kadar bizimle beraber olsunlar. Ben inanıyorum ki 2 kupayı da buraya getireceğiz. Beraber olmamız lazım, birlik olmamız lazım. Türkiye’de Fenerbahçe tek bir kulüp, herkes Fenerbahçe’ye karşı. Hep bir arada olmamız lazım. Bu süreçte algılara da gelmememiz lazım.” şeklinde konuştu.