İran Tarihinde İlk Kez Başardı

ANA SAYFAHABERLER → İran Tarihinde İlk Kez Başardı

İran Tarihinde İlk Kez Başardı

İran Tarihinde İlk Kez Başardı

2022 Katar FIFA Dünya Kupası’nda gruplardaki ikinci maçlar, Galler – İran karşılaşmasıyla başladı.

90 dakika eşitliğin bozulmadığı bu mücadelede sonucu uzatma anlarında atılan goller belirledi. İran, 90+8’de Roozbeh Cheshmi ve 90+11’de Ramin Rezaeian Semeskandi’nin attığı 2 golle tarihi bir galibiyet aldı.

Öyle ki İran, tarihinde ilk kez Dünya Kupası’nda bir Avrupa temsilcisini mağlup etti. Öte yandan Galler ise tarihinde ilk defa bir Asya ekibi karşısında sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

2-0 biten maçın ardından İran puanını 3’e yükseltirken Galler ise son maçlar öncesinde 1 puanda kaldı.

“Bu Sadece Başlangıç”

Tarihi galibiyetin ardından açıklamalarda bulunan İran Teknik Direktörü Carlos Queiroz, Dünya Kupası’nda işlerinin yeni başladığını belirterek oyuncularına teşekkür etti:

“Bu sadece başlangıç, işi bitirmemiz gerekiyor. Bence bizim için harika bir gündü. Oyuncularımıza nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Mükemmel, bunu, tüm ilgiyi ve saygıyı hak ediyorlar. Sanırım bugün insanlar bu çocukların futbol oynamayı sevdiklerini anladılar.”

Carlos Queiroz ayrıca futbolcuları ve takımı için destek istedi:

“Bu oyuncular desteklenmeyi hak ediyor. Biz bunu taraftarlarımızla birlikte başardık. Taraftarları eğlendirmek… Burada olmamızın tek nedeni bu.”

“Gerçek Kalitemiz Bu Değil”

Galler Teknik Direktörü Rob Page, yaşanan mağlubiyeti oyuncularının kulüp takımlarında düzenli forma şansı alamamasına bağladı:

"Karşılaştığınız sorun, kulüplerinde oynamayan oyunculardan performans üstüne performans vermelerini istemek. Bu konunun üzerine eğilmemiz gerekecek."

Turnuvayı üst sıralarda bitirmek istediklerini ifade eden Rob Page, “Bu bizim takım kalitemizin gerçek yansıması değil.” dedi.

Öte yandan Galler takımının yıldız ismi Gareth Bale ise mağlubiyetin ardından şunları söyledi:

“Yorulduk, bunu söylemenin başka yolu yok. Son saniyeye kadar savaştık. Şimdi tekrar yola çıkmamız gerekiyor. Hepimizin canı sıkıldı ama bir an önce toparlanmalıyız. Elbette bizim için zor olacak. Ne diyebilirim ki? Düzelip devam etmemiz gerekiyor."

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

İran’ın 2-0’lık tarihi galibiyetinde takımı adına Mehdi Taremi ve Ramin Rezaeian Semeskandi’nin performansları öne çıktı.

Ramin Rezaeian Semeskandi, performansını bir de golle süslerken diğer golün sahibi Roozbeh Chesmi’de 78’inci dakikada girdiği maçın seyrini değiştiren isimlerden oldu.