İngiltere Lig Kupası Tarihi

ANA SAYFAHABERLER → İngiltere Lig Kupası Tarihi

İngiltere Lig Kupası Tarihi

İngiltere Lig Kupası Tarihi

İngiltere Lig Kupası, güncel ismiyle Carabao Cup, 1960/61 sezonundan beri düzenlenen oldukça köklü bir kupa. Turnuvaya her sezon İngiltere’nin en üst 4 liginde mücadele eden 92 takım katılıyor.

Turnuvaya; Avrupa’da yer alan takımlar üçüncü turdan, Premier League takımları ikinci turdan, diğer takımlar ise ilk turdan dahil oluyor. Maçlar yarı finale kadar tek maç üzerinden oynanıyor.

Beraberlik durumunda çeyrek final harici turlarda uzatma dakikaları ve (gerekirse) penaltı vuruşları yapılıyor. Çeyrek finalde ise direkt olarak penaltı vuruşlarına geçiliyor.

Turnuva, ilk olarak FA Cup’tan erken elenen takımlara bir teselli kupası olarak planlanmıştı fakat yapılan değişikliklerle birlikte günümüzdeki halini aldı.

Turnuvayı kazanan takım, UEFA Konferans Ligi’ne katılım hakkı elde ediyor. Bu yüzden Lig Kupası, Avrupa hayali olan takımlar için önemli bir fırsat olabiliyor.

Turnuvayı bugüne kadar en fazla kazanan ve en fazla final oynayan takım; 13 finalde aldığı 9 şampiyonluk ile Liverpool. Kırmızılar, geçen sezon finalde Chelsea’yi yenerek kupanın sahibi oldu.

Kupanın yakın dönemine ise Mancester City damga vurdu. City, son 10 yılda kupayı 6 kere müzesine götürdü.

Bu sezon ise Carabao Cup’ta yarı finale yükselen takımlar Southampton, Newcastle United, Nottingham Forest ve Manchester United oldu.