İngiltere Açılışı 6 Golle Yaptı

ANA SAYFAHABERLER → İngiltere Açılışı 6 Golle Yaptı

İngiltere Açılışı 6 Golle Yaptı

İngiltere Açılışı 6 Golle Yaptı

Katar 2022 FIFA Dünya Kupası’nda İngiltere ve İran, B Grubu’nun ilk maçında karşı karşıya geldi.

Khalifa International Stadium’da oynanan mücadelede grubun favorisi konumundaki İngiltere, rakibini Jude Bellingham, Bukayo Saka (2), Raheem Sterling, Marcus Rashford ve Jack Grealish’in golleriyle 6-2 mağlup etti.

İran’ın golleri ise Mehdi Taremi (2)’den geldi.

Kariyerlerinin ilk Dünya Kupası maçına çıkan Jude Bellingham ve Bukayo Saka’nın yanında, İngiltere’nin diğer gollerini kaydeden Raheem Sterling, Marcus Rashford ve Jack Grealish de milli takım formasıyla Dünya Kupası’nda ilk kez gol sevinci yaşadılar.

“Daha İyi Olmalıyız”

İngiltere Teknik Direktörü Gareth Southgate, maç sonunda 6-2’lik galibiyete karşın takımının gelişmesine gerektiğine vurgu yaptı:

"Sonuçtan dolayı çok mutluyum ama 2 gol yemememiz gerekiyordu. Harika bir başlangıç yapmamıza rağmen daha iyi olmalıyız. Eğer normalden daha yavaş bir tempoda oynarsak o kadar etkili olamayız. İlk bir saat içinde savunmamız oyunu kontrol etti. Orta sahada hem Declan hem de Jude mükemmeldi ve forvetimiz bir tehdit gibi görünüyordu."

Gareht Southgate, kendisi hakkında medyada çıkan eleştirileri de yanıtladı:

"Ben bir sefilim, daha heyecanlı olmalıyım falan filan... Benim yapmam gereken bu takımı doğru yolda tutmak!"

“Onlar Evde Kalabilirler”

İran Teknik Direktörü Carlos Queiroz ise oyuncularının ülkelerinin içinde bulunduğu durumdan etkilendiğini belirterek taraftarlara seslendi:

"Oyuncuların yaşadığı tüm problemler düşünüldüğünde buraya konsantre olmaları çok zor. Bizim takımı sadece kazanırken destekleyecek taraftarlara ihtiyacımız yok. Onlar evde kalabilirler."

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

İngiltere’nin 6-2’lik galibiyetiyle sona eren mücadelede, Bukayo Saka attığı 2 golle takımının etkili performansına katkı yaptı.

Bukayo Saka’nın yanında maçı 2 asist ile tamamlayan İngiltere kaptanı Harry Kane ve karşılaşmada 1 gol 1 asistlik katkı yapan Raheem Sterling de günün etkili isimlerindendi.

İran adına ise Mehdi Taremi’nin 2 golü, takımına puanı getirmedi.