İlk Şampiyonluğunu Yaşayan Galatasaraylılar

ANA SAYFAHABERLER → İlk Şampiyonluğunu Yaşayan Galatasaraylılar

İlk Şampiyonluğunu Yaşayan Galatasaraylılar

İlk Şampiyonluğunu Yaşayan Galatasaraylılar

Galatasaray, Süper Lig’de 2022/23 sezonunu şampiyon olarak tamamladı. Pazar akşamı Fenerbahçe derbisine şampiyon olarak çıkacak Galatasaray’da, kadrodaki birçok isim kariyerlerinin ilk lig şampiyonluklarını yaşadı.

Galatasaray Savunma Hattı

Sarı kırmızılılar, bu sezon Süper Lig’de oynadığı 34 maçta yalnızca 27 gol yedi ve tüm Avrupa’nın en iyi savunma performanslarından birini gösterdi.

Sezon boyunca Galatasaray’ın istikrarlı bir savunma yapmasını sağlayan defans hattındaki oyuncuların büyük çoğunluğu, kariyerlerindeki ilk şampiyonluğu yaşadı.

Süper Lig’de sezonun en iyi stoperlerinden olan Victor Nelsson, geçtiğimiz sezonun başında transfer olduğu Galatasaray’daki ilk şampiyonluğunu yaşadı.

Danimarkalı oyuncunun stoper ikilisindeki partneri Abdülkerim Bardakçı, sarı kırmızılı takımda sezonun en dikkat çeken oyuncularından biri oldu.

Sol ayaklı olan ve oyun kurma becerisiyle öne çıkan Bardakçı, 3 gol ve 2 asistlik skor katkısıyla da önemli anlarda takımının yardımına yetişti. Sezon başında Galatasaray’a transfer olan Abdülkerim Bardakçı, partneri Nelsson gibi ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Galatasaray için sezon boyunca değişilmezlerden olan Sacha Boey, sağ bekte gösterdiği performansla Avrupa’nın büyük takımlarının ilgisini çekmeyi başardı.

1 gol ve 4 asist yapan Fransız futbolcu, savunmacılığıyla sarı kırmızılıların sezon boyuna en dikkat çeken isimlerinden olmayı başardı ve kariyerinin ilk şampiyonluğunu kazandı.

Sol bek pozisyonunda sezon boyunca dönem dönem oynayan Leo Dubois, Kazımcan Karataş ve Sam Adekkugbe de kariyerlerinde ilk kez lig şampiyonluğu sevinci yaşadılar.

Ayrıca bu isimlere, devre arası transfer döneminde takıma katılan ve gerektiği zamanda oyuna girerek Galatasaray’a katkı sağlayan Kaan Ayhan da dahil oldu.

Ek olarak özellikle sezonun ilk yarısında önemli maçlarda stoper bölgesinde görev alan Emin Bayram da kariyerinin ilk şampiyonluğunu yaşadı.

Aynı şekilde Galatasaray’ın sezon başında kadrosuna kattığı Matias Ross da ilk şampiyonluğunu yaşamış oldu.

Orta Sahanın Yedekleri

Galatasaray’ın tüm sezon boyunca ağırlıkla kullandığı Torreira - Oliveira ikilisinin arkasında bekleyen Berkan Kutlu, deplasmanda 3-0 kazanılan Fenerbahçe maçı gibi çok kritik anlarda iyi bir performans gösterdi ve kariyerinin ilk lig şampiyonluğunu kazandı.

Sezon başında Galatasaray’a transfer olan 35 yaşındaki Juan Mata ise, kariyerinde futbolun en önemli kupalarını kazanmasına rağmen ilk lig şampiyonluğunu Ankara’da yaşadı.

Hücumun Belirleyicileri

Galatasaray adına sezonun en iyi futbolcularından olan Kerem Aktürkoğlu, 2020/21 sezonunun başında katıldığı Galatasaray’da üçüncü yılında ilk şampiyonluğunu yaşadı.

Kerem, Süper Lig’de şu ana kadar 9 gol ve 10 asist üretti. Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi arasındaki uyum, özellikle sezonun ikinci yarısında Galatasaray’ı zirveye taşıyan unsurlardan biri oldu.

Kariyerinin büyük bir kısmını Napoli’de geçiren ve sezon başında Galatasaray’a transfer olan Dries Mertens, 36 yaşında ilk lig şampiyonluğunu yaşamayı başardı. Belçikalı yıldız, Süper Lig’de 6 gol ve 3 asistlik katkı sağladı.

Ara transfer döneminde 15 milyon € bedelle takıma katılan Nicolo Zaniolo da Galatasaray’daki ilk sezonunda kariyerinin ilk şampiyonluğunu yaşamayı başardı.

Okan Buruk’un bu sezon ligin önemli maçlarında görev verdiği Barış Alper Yılmaz, gösterdiği etkili performansla takımının şampiyonluğunda önemli pay sahibi oldu ve kariyerindeki ilk lig şampiyonluğunu yaşadı.

Sezon başında transfer edilen ancak bu sezon fazla forma şansı bulamayan Yusuf Demir de Galatasaray’daki ilk yılında kariyerinin ilk lig şampiyonluğunu kazandı.

Ayrıca sezonun başında Galatsaray forması giyen ancak sonradan kiralık olarak takımdan ayrılan Taylan Antalyalı, Alexandru Cicaldau ve Emre Kılınç da kariyerlerinin ilk şampiyonluklarını kazandı.

Öte yandan sezon boyunca takımda olan Jankat Yılmaz, Metehan Baltacı, Ali Turap Bülbül, Hamza Akman ve Baran Aksaka gibi genç futbolcular da kariyerlerinin ilk şampiyonluklarını kazandılar.