İlk İstanbul Bileti Inter’in

ANA SAYFAHABERLER → İlk İstanbul Bileti Inter’in

İlk İstanbul Bileti Inter’in

İlk İstanbul Bileti Inter’in

İki İtalyan takımı Inter ve AC Milan, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı finalde 2-0’ın rövanşında karşı karşıya geldi.

Yıllardır aynı stadyumu kullanan iki takımdan Inter’in ev sahibi avantajıyla başladığı maçta kazanan Simone Inzaghi’nin öğrencileri oldu.

Lautaro Martinez’in attığı golle karşılaşmadan 1-0 galip ayrılan Inter, turu toplamda 3-0 ile geçerek adını İstanbul’da oynanacak finale yazdırdı.

Inter Tarihinde 6. Kez Finalde

Inter, ezeli rakibi AC Milan’ı eleyerek Jose Mourinho döneminin ardından (2009/10 sezonu) ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finale ulaştı. Bu final ayrıca kulüp tarihinin de 6. finali oldu.

İlk finalini 1963/64 sezonunda oynayan Inter, Viyana’da oynanan maçta Real Madrid’i mağlup ederek turnuvadaki ilk şampiyonluğuna ulaşmıştı.

Ardından bir sonraki sezonda da büyük bir başarı kazanıp bir kez daha Avrupa’da zirveye ulaşan Inter, o dönemde kupayı Benfica’nın elinden almıştı.

Bu iki finalin ardından 1966/67 ve 1971/72’de iki kez daha final oynayan Inter, bu maçlarda önce Celtic ardından ise Ajax’a kaybetmişti.

1972’de Rotterdam’da oynanan finalin ardından 32 yıl boyunca Şampiyonlar Ligi finallerinden uzak kalan Inter’in bu özlemini bitiren ise Jose Mourinho olmuştu.

İkonik bir Şampiyonlar Ligi sezonunun ardından 2009/10 finalinde Santiago Bernabeu’da Bayern Münih’i deviren Inter, 45 yıl sonra en büyük kupanın sahibi olarak büyük bir başarıya imza atmıştı.

Inter şimdi, Simone Inzaghi yönetiminde 13 yıl sonra adını bir kez daha UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finale yazdırmayı başardı.

Yarı Finale Hakan Çalhanoğlu Damgası

AC Milan’ı rövanş maçında 1-0 mağlup eden Inter’de günün en öne çıkan oyuncusu ise Türkiye Futbol Milli Takımı’nın kaptanı Hakan Çalhanoğlu oldu.

Maçın ardından, "Eve geliyorum! Ülkeme Şampiyonlar Ligi finali için dönmek inanılmaz bir şey, rüya gibi!" diyerek sevincini paylaşan Hakan Çalhanoğlu, birçok istatistikte karşılaşmada forma giyen isimler arasında başı çekti.

Milli oyuncu, Inter adına maçın; en çok topla buluşan, en çok isabetli pas atan, en çok top kazanan, en çok ikili mücadele kazanan ve üçüncü bölgeye en çok giren oyuncusu oldu.

Hakan Çalhanoğlu ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselen Türk futbolcular arasına da girmeyi başardı.

29 yaşındaki yıldız oyuncu; Yıldıray Baştürk, Hamit Altıntop, Nuri Şahin ve Arda Turan’ın ardından bunu başaran 5. isim oldu.