“Icardi’nin Uçağı Bile Gitmişti”

ANA SAYFAHABERLER → “Icardi’nin Uçağı Bile Gitmişti”

“Icardi’nin Uçağı Bile Gitmişti”

“Icardi’nin Uçağı Bile Gitmişti”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, Galatasaray Spor Kulübü ve Rams Global arasında yapılan stadyum isim sponsorluğu anlaşmasının töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Park’ta düzenlenen törende kulübün mali ve idari yapısı hakkında konuşan Dursun Özbek, sarı kırmızılıların oluşturduğu gelir modellerinin rakipleri tarafından kopyalanabileceğini söyledi.

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur ise yeni sezon öncesi transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“Diğer Kulüplerin Kopyalayacağını Düşünüyorum”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Rams Global ile yapılan imza töreninde Galatasaray’ın yerel ve uluslararası ölçekteki konumuna vurgu yaptı.

“Sportif alanda Galatasaray’ın Türkiye ve dünyadaki yeri bambaşka.” diyen Özbek, olimpik sporları Türkiye’ye Galatasaray’ın getirdiğini hatırlatarak “Örneğin olimpik sporları Türkiye’ye getiren kulüp, Galatasaray Spor Kulübü’dür. Diğer kulüpler de benzer sportif faaliyetlere Galatasaray’ı örnek alarak girdiler.” ifadelerini kullandı.

Kulüplerin içinde bulunduğu finansal dar boğazdan ancak farklı gelir modelleri oluşturarak çıkabileceğinin altını çizen Dursun Özbek, “Bugün kulüpler finansal dar boğazda. Maalesef futboldan üretilen finansman boyutu, kulüpleri yönetmeye yetmiyor. Çünkü Avrupa’daki rakiplerimizin bütçesiyle baş etmesi mümkün değil. Üstelik, Türkiye’deki zorlu koşullarda faaliyetlerini sürdürmek için bile yeterli finansman yapısı yok. O yüzden dedik ki Galatasaray olarak biz faaliyet dışı gelirlerle bunu destekleyelim, yaratacağımız fonlarla Galatasaray’ın 20-30 senesini planlayalım.” dedi.

Dursun Özbek ayrıca Galatasaray’ın yarattığı modellerle diğer kulüplere örnek olduğunu da belirtti:

“Diğer kulüpler, her gittiğimiz yerde ‘Galatasaray’ın projeleri var, onlara destek vermeye gerek yok.’ diyorlar. Ben de kendilerine, ‘siz de yapın’ diyorum. Bu manada diğer kulüplerin de bu projelerimizi kopyalayacağını düşünüyorum.”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, imza töreninde kendisine yöneltilen bir soru üzerine Fenerbahçe’nin Ziraat Türkiye Kupası finaline 5 yıldızlı formayla çıkmasını da değerlendirdi:

“Bir kupa seremonisine yönetmeliklerin söylediği şekilde değil de federasyona meydan okurcasına, kendi iddialarına uygun bir formayla çıkmalarını herkesin yadırgadığını düşünüyorum. Federasyonun bunun cevabını sessiz kalarak vermiş olamaz. Herkesin uyması gereken yönetmelikler var. Ona böyle muamele buna öyle muamele yapamazsınız.”

Dursun Özbek ayrıca 5 yıllık sponsorluk anlaşması süresi içinde Rams Park’ta bir Avrupa kupasını birlikte kaldırmak istediklerini de sözlerine ekledi.

“Hukuk Tanımamak İnsanlık Tanımamaktır”

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur da tıpkı Dursun Özbek gibi Fenerbahçe’nin Ziraat Türkiye Kupası’na 5 yıldızlı formayla çıkmasını eleştirdi.

Konuyla ilgili yorumunda hukuk vurgusu yapan Timur, şöyle konuştu:

“Hukuk çok net bir kavramdır. Burada çok net bir kurala aykırılık var. Kasten yapılan bir kurala aykırılık var. Bunun uygulanmaması, uygulamayanlar nezdinde de bir hukuksuzluktur. Hukuk tanımamak, insanlık tanımamak demektir. İnsanlık tanımayanlarla her türlü mücadelemiz devam edecek. Bu konuyla ilgili herkesin gönlü ferah olsun, haksızlığa karşı hepimiz baş veririz. Bu çok ciddi bir haksızlık. Hukuksuzluğun tüm toplum nezdinde bu kadar basit hale getirilip sıradanlaştırılması, haksızlık yapanların mağdurlaştırıldığı bir ortam gençlerimize, ülkemize çok büyük zarar. Kendi bencil düşünceleri, kendi şımarıklıkları için topluma bu kadar zarar vermeyi göze alanların önüne geçeceğiz. Bunun da böyle bilinmesini istiyoruz.”

Buna ek olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Erden Timur, önümüzdeki sezon bir Türk dünyası turnuvası düzenleyeceklerini açıkladı. Erden Timur, transfer süreci hakkında da gelen sorular üzerine bilgi verdi.

Bayern Münih’in orta sahası Marcel Sabitzer ve Manchester United’dan Fred ile ilgilendiklerini, ancak bu oyuncularla henüz görüşmediklerini belirten Erden Timur, “Sabitzer ile ilgili herhangi bir görüşmemiz olmadı. Fred de Sabitzer de listemizde olan isimler ama görüştüğümüz isimler değil.” dedi.

Erden Timur ayrıca, transfer sürecinin Icardi haricinde belirlenen takvimde ilerlediğini belirterek sözlerini noktaladı:

“Bugün-yarın bitmesini beklediğimiz bir transfer var. Bu sene, geçen seneye göre bambaşka bir durum var. Yaklaşık 30 yıldır bu işin içinde olan Avrupa’daki başkanlar, sportif direktörler bile bunu söylüyor. Çok hassas davranmak zorundayız. Planımızdaki yegane değişiklik, zorunluluktan dolayı Icardi oldu. Icardi’nin uçağı bile oraya gitmişti, öyle söyleyeyim. Orada bir 13-14 günlük bir gecikme olacak. O da Icardi için çok haklı bir gecikme sağlık konusu olduğu için. Diğer transferler normal takviminde devam ediyor. Şundan emin olsunlar ki bu sene Avrupa ve Türkiye’de çok büyük hedefleri olan bir kadro oluşturacağız.”