Hırvatistan Bursa’da 3 Puanı Alan Taraf Oldu

ANA SAYFAHABERLER → Hırvatistan Bursa’da 3 Puanı Alan Taraf Oldu

Hırvatistan Bursa’da 3 Puanı Alan Taraf Oldu

Hırvatistan Bursa’da 3 Puanı Alan Taraf Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Elemeleri D Grubu ikinci maçında Bursa’da Hırvatistan’ı ağırladı.

Maça iyi başlayan Türkiye, buna karşın dakika 20’de Kovacic’in golüne engel olamadı. Hırvatistan kalecisi Livakovic’in etkili bir performans ortaya koyduğu maçta Kovacic, 45+4’te kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.

Bu sonuçla elemelerin ilk maç haftasında 1 galibiyet 1 mağlubiyet alan Türkiye, grupta 3 puanla Hırvatistan ve Galler’in ardında üçüncü sırada yer aldı.

“Türkiye’yi Tebrik Ederim”

Karşılaşma sonunda alınan 2-0’lık galibiyeti değerlendiren Hırvatistan Teknik Direktörü Zlatko Dalic, buldukları şansları değerlendirdiklerini ve galibiyete bu şekilde ulaştıklarını söyledi.

Dalic, “İlk 20 dakikada bazı hatalar yaptık ancak iki şans bulduk ve golleri attık. Takımım muazzam oynadı. Türkiye'yi de tebrik ederim, kıran kırana bir mücadele oldu. 2-0'dan sonra hatalarımız vardı. Kalecimiz Livakovic iyiydi ve bu sayede maçı aldık.” diye konuştu.

Bursa’daki Türkiye taraftarlarının Luka Modric’i oyundan çıkarken alkışlamasına da değinen Hırvatistan Teknik Direktörü Zlatko Dalic, “Modric'e sergilediği performans için ve Türk taraftarlara da Modric'e saygılarından dolayı teşekkür ediyorum. Türk taraftarlar bizi çok iyi karşıladı. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bu atmosferi asla unutmayacağım. Çok güzel bir atmosfer vardı.” dedi.

“Galler Maçını Kazanmamız Gerekiyor”

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz ise maç sonunda sözlerine skordan memnun olmadığını belirterek başladı.

Alman çalıştırıcı, “İlk etapta skordan memnun değilim. İlk devrede takımımız taktiksel beklentilerimizi kesinlikle iyi uyguladı, 3-4 tane çok bariz gol pozisyonuna girdik. Yaptığımız baskıyla ayakları iyi olan Hırvat oyuncuları ciddi hatalara zorladık.” şeklinde konuştu.

Buna karşın gelen mağlubiyetteki temel farkın teknik kalite olduğunu savunan Kuntz, "Rakibimizle aramızdaki fark, topla ilk temasımızdı. Onlar ilk temasta topu farklı kullanırken, biz eksik kalabiliyoruz. Burada kendimizi geliştirmemiz gerekiyor.” dedi.

Milli takımın gelişme sürecine vurgu yapan Stefan Kuntz, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bizim her zaman bahsettiğimiz bir süreç var. Bu süreçte de genç oyunculara böyle zor bir rakibe karşı süre vermemiz önemliydi. Burada önemli olan genç oyuncuların bu süreyi aldıklarında elde ettikleri tecrübe. Bunu hiçbir şekilde antrenmanda kazanamazlar. Biz yine bu zor durumu iyiye çevirmek için gerekli dersleri çıkaracağız.”

Son olarak Türkiye’nin kalan 6 maça iyi hazırlanacağını söyleyen Kuntz, asıl rakiplerinin ise Galler olduğunu ifade etti:

“Galler, bizim bu grupta yarıştığımız rakibimiz. O maçı kazanmamız gerekiyor.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Karşılaşmanın en dikkat çekici performanslarına Hırvatistan’ın 2 golünde de imzası bulunan Kovacic ve maçı 5 kurtarışla tamamlayan kaleci Livakovic imza attı.

Bu iki ismin yanında Luka Modric de gösterdiği performansla takdir topladı.