Hırvatistan Brezilya’yı Eleyerek Yarı Finale Çıktı

ANA SAYFAHABERLER → Hırvatistan Brezilya’yı Eleyerek Yarı Finale Çıktı

Hırvatistan Brezilya’yı Eleyerek Yarı Finale Çıktı

Hırvatistan Brezilya’yı Eleyerek Yarı Finale Çıktı

Katar 2022 FIFA Dünya Kupası’nda çeyrek final mücadeleleri Brezilya – Hırvatistan karşılaşmasıyla başladı.

İki takımın da 90 dakika boyunca eşitliği bozamadığı maç, uzatma bölümüne gitti. Dünya Kupası’nda yarı finale ulaşmak için mücadele eden ekipler arasında karşılaşmanın ilk golünü Brezilya kaydetti. Neymar, 105+1’de attığı golle hem takımını öne geçirdi hem de Brezilya milli takım formasıyla 77.golüne imza atarak bu alanda liderliği elinde bulunduran Pele’nin rekorunu egale etti.

Son uzatma bölümüne 1-0 geride girmesine karşın mücadelesini sürdüren Hırvatistan, 117.dakikada Petkovic’in attığı golle beraberliği yakalamayı başardı.

120 dakikanın sonunda 1-1’lik eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti. Brezilya, Rodrygo ve Marquinhos'un kullandığı penaltılar ağları bulamayınca 1986’dan sonra ikinci kez Dünya Kupası’nda penaltılarda elendi.

Hırvatistan ise gruptan çıkmayı başardığı 3.Dünya Kupası’nda da yarı final aşamasına ulaşmayı başardı.

“Bizi Küçümseyenlere Selamlar!”

Maç sonunda büyük sevinç yaşayan Hırvatistan’da teknik direktör Zlatko Daliç, yaşadığı mutluluğu şu cümlelerle ifade etti:

"Dünya Kupası'nın en büyük favorisini eledik. Size bizi küçümsemeyin demiştim. Burası Hırvatistan! Bizi küçümseyenlere selamlar."

Hırvatistan kaptanı Luka Modric ise maçı değerlendirirken geri dönüşe ve takımın mücadelesine vurgu yaptı. 37 yaşındaki oyuncu, “Gol yediğimizde neredeyse kaybediyorduk. Herkes bittiğimizi düşündü ama asla pes etmediğimizi bir kez daha gösterdik. İnancımız çok büyük. Berabere kaldık ve sonrasında penaltılarda kendimize güvenimiz tamdı.” sözleriyle takımdaki inancın altını çizdi.

Penaltı atışları sonrasında Real Madrid’den takım arkadaşı Rodrygo’yu teselli etmesi hakkında da konuşan Luka Modric, "Rodrygo'yu teselli ettim. Herkes penaltı kaçırabilir. Ben de Türkiye'ye karşı kaçırmıştım." Sözleriye Euro 2008 çeyrek finalinde oynadıkları Türkiye maçına atıfta bulundu.

Hırvatistan o maçta Türkiye karşısında penaltılarda kaybetmiş ve turnuvaya veda etmişti.

“Bir Dönemin Sonu”

Hırvatistan’a penaltılarda kaybeden ve son 5 Dünya Kupası’nın 4’ünde turnuvaya çeyrek finalde veda eden Brezilya’da teknik direktör Tite, maç sonunda görevden ayrıldığını resmi olarak açıkladı.

Kararın turnuva öncesinde alındığını hatırlatan Tite, yaşadığı hayal kırıklığını, "Acı verici bir yenilgi ama kendimle barışığım. Bir dönemin sonu." sözleriyle anlattı.

Takımın en öne çıkan oyuncusu Neymar’ın penaltı kullanmamasıyla ilgili de konuşan Brezilya Teknik Direktörü, "Beşinci ve belirleyici penaltıyı Neymar alacaktı. Bu da daha kaliteli oyuncu üzerinde daha fazla baskı oluşturuyor." diyerek yıldız ismi son penaltıya sakladıklarını açıkladı.

Brezilya ile son Dünya Kupası’na çıkan kaptan Thiago Silva da hayal kırıklığını kamuoyu karşısında dile getiren bir başka isimdi. Tecrübeli oyuncu, “Gerçekten çok zor. Ama hayat devam ediyor, kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız. Ülkemle ve yaptıklarımızla gurur duyuyorum ama maalesef bu futbolun bir parçası. Hedeflediğiniz önemli bir şeyi kaybettiğinizde çok fazla canınız yanar. Her düştüğümde tekrar ayağa kalktım. Ne yazık ki bir oyuncu olarak bu kupayı kaldıramayacağım. Belki daha sonra başka bir görevde…” sözleriyle bir anlamda milli takıma veda etti.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Hırvatistan’ın Brezilya’yı penaltılar sonucunda 2022 FIFA Dünya Kupası’ndan elediği maçta en dikkat çeken performans Hırvat kaleci Dominik Livaković’e aitti.

27 yaşındaki kaleci, yaptığı kurtarışlarla takımının yarı finale yükselmesinde büyük pay sahibi olurken bir turnuvada en çok kurtarış yapan kaleciler Danijel Subasic (2018) ve Sergio Goycochea (1990) ile kurtarış sayısını da eşitledi ve tarihe geçti.